Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Farebné orechové kocky

Farebné orechové kocky
Reklama

Farebné orechové kocky

  • Dĺžka prípravy (min): 50
  • Počet porcií: 12
  • Náročnosť: nízka

Suroviny

Potrebujeme:

  • 1 ks Cesto: 600 g hladkej múky
  • 300 g práškového cukru
  • 2 ks celé vajcia
  • 2 ks žĺtky
  • 1 ks kypriaci prášok do pečiva
  • 250 g masla
  • 1 ks a pol lyžice kakaa
  • 1 ks ríbezľový lekvár na potretie
  • 1 ks Plnka: 2 bielky
  • 160 g krupicového cukru";i:10;s:37:"250 g posekaných vlašských orechov";i:11;s:38:"200 g rozpustenej čokoládovej polevy

Postup

Krok 1

Preosiatu múku s práškovým cukrom, kypriacim práškom, maslom, vajcami a so žĺtkami spracujeme na cesto a rozdelíme ho na dve časti. Do jednej časti cesta zapracujeme kakao. Veľký hlboký plech vymastíme a vysypeme múkou. Obe cestá osobitne rozvaľkáme na pomúčenej doske na veľkosť plechu. Kakaové cesto dáme pomocou valčeka na plech, potrieme ríbezľovým lekvárom a prikryjeme rozvaľkaným svetlým cestom. Bielky vyšľaháme s krupicovým cukrom dotuha a natrieme na svetlé cesto. Posypeme nasekanými orechmi, povrch prikryjeme alobalom, vložíme do vyhriatej rúry a pri teplote 180 stupňov Celzia pečieme asi 20 minút. Pred dopečením alobal odstránime a koláč dopečieme. Keď vychladne, polejeme ho rozpustenou čokoládovou polevou a po stuhnutí pokrájame.

Vyberáme pre vás niečo PLUS