Vianočná bábovka
12. 12. 2017, 22:23

Reklama
Vianočná bábovka
- Dĺžka prípravy (min): 50
- Počet porcií: 12
- Náročnosť: nízka
Suroviny
Potrebujeme:
- 1 ks Na cesto: 3 bielky
- 3 ks žĺtky
- 1 ks 150 g práškového
- 1 balíček vanilínového cukru
- 1 ks 100 ml oleja
- 1 ks 100 ml vody
- 2 lyžice tekutého medu
- 1 ks 100 g polohrubej múky
- 1 ks 50 g celozrnnej múky
- 1 ks balíček";i:10;s:36:"1 ks kypriaceho prášku do perníka";i:11;s:25:"1 lyžica mletej škorice";i:12;s:70:"1 ks Na ozdobenie: 1 balíček polevy mliečnej (v obale na zohriatie)";i:13;s:31:"1 ks 50 g nasekaných mandlí";i:14;s:30:"1 ks Ešte potrebujete: formu";i:15;s:34:"1 ks elektrický ručný šľahač
Postup
Krok 1
Z bielkov vyšľahajte elektrickým ručným šľahačom tuhý sneh. V inej mise vyšľahajte žĺtky s cukrom a vanilínovým cukrom dopenista. Postupne pridávajte olej, vodu a med. Potom v niekoľkých častiach prisypte obe múky zmiešané s kypriacim práškom do perníka a so škoricou. Zľahka ručne vymiešajte a nakoniec pridajte sneh z bielkov. Cesto vylejte do vymastenej a múkou vysypanej formy na bábovku (s priemerom 23 cm). Vložte do rúry predhriatej na 160 °C a pečte asi 50 minút. Upečenú bábovku nechajte 10 minút chladnúť vo forme, potom ju opatrne vyklopte. Polevu pripravte podľa návodu na obale a polejte ňou povrch bábovky. Ozdobte nasekanými mandľami a nechajte stuhnúť.