8 tipov, ako vybrať z rúry iba tie najchutnejšie koláče
17. 11. 2018, 13:00

1. Ak vajcia pred pridaním do cesta najprv našľaháte vidličkou, múčnik bude pórovitejší a krehkejší. 2.
1. Ak vajcia pred pridaním do cesta najprv našľaháte vidličkou, múčnik bude pórovitejší a krehkejší.
2. Pri miešaní cesta je dôležité, aby vajcia neboli priamo z chladničky a mali izbovú teplotu.
3. Ak vám poleva na múčniku alebo zákusku stuhne skôr, ako si ste ju stihli ozdobiť, napríklad orieškami či kokosom, celý koláč vložte na chvíľu do mierne vyhriatej rúry. Poleva rýchlo povolí a budete môcť zdobiť.
4. Do kysnutého cesta pridávajte tuk vždy nakoniec, lebo múka musí najskôr nasiaknuť
tekutinou, až potom tukom.
5. Počas kysnutia cesto aspoň dvakrát premieste, aby sa prevzdušnilo.
6. Lístkové cesto na jablkový závin potrite čiernou kávou alebo čajom, cesto sa nebude lámať.
7. Mandľové lupienky môžete zameniť za lacnejšie nasucho opražené ovsené vločky.
8. Ak máte bledé vajcia, do piškótového cesta pridajte na konci šľahania jednu lyžicu marhuľového džemu.
Báječná žena/špeciál