Kuchyňa
Kuchyňa, často najrušnejšia miestnosť v domácností, zvykne byť aj tá najšpinavšia. Je to živná pôda pre baktérie vďaka trojici ideálnych podmienok: teplo, vlhkosť a jedlo. S pridaným vystavením surovému mäsu, neumytej úrode a choroboplodným zárodkom, ktoré lietajú na kabelkách a batohoch, sa vaša kuchyňa stane útočiskom pre škodlivé baktérie, ako je E. Cola.
Ako ju vyčistiť? Majte po ruke dezinfekčné obrúsky na rýchle vyčistenie drezov a dosiek po každom použití. Dosky na krájanie by sa mali po každom použití umyť horúcou mydlovou vodou, dôkladne opláchnuť a osušiť utierkou. Malé spotrebiče a kuchynské náradie, ako sú mixéry alebo odmerky, potrebujú podobné ošetrenie – umyte horúcou mydlovou vodou, dôkladne opláchnite a úplne vysušte.