Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Chcete potraviny dlhšie čerstvé? Tieto triky zmenia váš spôsob skladovania

Zdieľať

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Smrť Oľgy v Dunaji všetkých šokovala: Jej predstaviteľka prekvapila zábermi, ktoré ste nevideli
    Zdroj: žena
    Reklama
    Logo Báječná ŽENALogo Báječná ŽENA

    Správne skladovanie ovocia a zeleniny je malá veda, ktorej základy by mal poznať každý, kto chce mať vo svojej kuchyni čerstvé a chutné potraviny čo najdlhšie. Ako teda správne uskladniť svoje zásoby?

    Ktoré potraviny patria do chladničky?

    Chladnička poskytuje stabilnú nízku teplotu, ktorá spomaľuje proces zrenia. Väčšina zeleniny a mnoho druhov ovocia sa v nej cítia najlepšie. Listová zelenina ako šalát, špenát alebo rukola vydrží dlhšie čerstvá zabalená v papierovej utierke, ktorá pohlcuje nadbytočnú vlhkosť. Koreňová zelenina, napríklad mrkva či reďkovka, by mala byť tiež uložená v spodnej zásuvke chladničky, najlepšie v uzavretom obale.

    Ovocie ako bobule, jahody alebo maliny, ktoré sú veľmi citlivé, vydržia dlhšie, ak ich uskladníte v chladničke v plytkých nádobách s voľne položeným papierovým obrúskom na absorbovanie vlhkosti.

    Čo skladovať mimo chladničky?

    Nie všetko ovocie a zelenina patrí do chladu. Niektoré druhy potrebujú na optimálne skladovanie izbovú teplotu a dostatok cirkulácie vzduchu. Banány, avokádo, paradajky, citrusy a melóny strácajú chuť a môžu rýchlejšie zmäknúť alebo sa pokaziť, ak sú umiestnené v chlade.

    Paradajky, obľúbená potravina mnohých domácností, stratia v chladničke svoju výraznú chuť a šťavnatosť. Skladujte ich preto radšej na kuchynskej linke mimo priameho slnečného svetla.

    Vyberáme pre vás niečo PLUS