Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Súperi JABLKO vs. HRUŠKA! Ktoré ovocie je výživnejšie a zdravšie?

ww

Zdroj: Pixabay.com

Reklama

Porovnali sme a tu je výsledok.

Zdieľať

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Nemáte čas piecť? Bleskový jablkový koláčik budete milovať!
    Zdroj: Instagram@veganfoodiecooks

    1. kolo: Vitamín C
    Jeden z najdôležitejších vitamínov a zároveň silný antioxidant nevyhnutný na udržanie dobrého zdravia a podporu obranyschopnosti pred nástupom jesenných vírusových ochorení. Kyselina askorbová je pre ľudský organizmus nenahraditeľná, pretože bez nej by nefungovali telesné orgány ani imunitný systém. Ľudské telo si vitamín C nedokáže vyrobiť, treba ho pravidelne dopĺňať – minimálne 60 mg denne. Medzi najlepšie zdroje patrí čerstvé ovocie a zelenina. V 100 g jablka sa nachádza 4,6 mg vitamínu C, v 100 g hrušky 4,2 mg. Bod patrí jablku.
    Stav – 1 : 0

    2. kolo: Draslík
    Táto minerálna látka má na starosti regulovanie telesných tekutín a udržiavanie optimálneho krvného tlaku, preto je dôležitá pre zdravé srdce a nervovú sústavu. Zlepšuje prísun kyslíka do mozgu, odvádza z tela prebytočné tekutiny a škodlivé látky, chráni pred mŕtvicou, osteoporózou i obličkovými kameňmi, pri- spieva k udržiavaniu telesnej hmotnosti. Nedostatok sa prejavuje únavou, arytmiou, zvýšeným krvným tlakom, svalovými kŕčmi. Dospelí potrebujú denne 3 500 až 4 700 mg. V 100 g jablka je 107 mg draslíka, v 100 g hrušky 119 mg. Bod pre hrušku.
    Stav – 1 : 1

    3. kolo: Vláknina
    Nestráviteľná zložka potravy má výborný sýtiaci efekt a je veľmi dôležitá pre dobré trávenie a pravidelné vyprázdňovanie. Vláknina nadlho zasýti a nerozkolíše hladinu krvného cukru, pomáha udržiavať optimálnu hmotnosť, znižuje riziko srdcovo-cievnych ochorení. Zároveň pomáha odvádzať z tela škodlivé látky a chráni pred rakovinou hrubého čreva a konečníka. Ženy by denne mali prijať v strave 25 g vlákniny, muži 30 g. V 100 g jablka sa nachádza 2,4 g vlákniny, v 100 g hrušky 3,1 g vlákniny. Opäť boduje hruška.
    Stav – 1 : 2

    Vyberáme pre vás niečo PLUS