Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Pivári, ukážte sa: Rýchly TEST odhalí, či ste skutočným znalcom alebo pivo viete len piť!

Nemilujú ho len muži. Pivo pije až osemdesiat percent Sloveniek, aj keď si myslia, že sa z neho priberá.

Zdroj: profimedia.sk

Reklama

Milovníci piva majú tento týždeň o dôvod viac vychutnať si svoj obľúbený nápoj. Medzinárodný deň piva je už tento piatok 7. augusta. Pár rýchlych otázok preverí, čo viete o zlatistom moku!

Správne odpovede sa zobrazia po kliknutí na tlačítko "Vyhodnotiť kvíz" na konci kvízu.

Otázka č.1

1/11 - 1. Z akých surovín sa vyrába pivo?
1/11 - 1. Z akých surovín sa vyrába pivo? voda, slad, chmeľ, pivovarnícke kvasnice
1/11 - 1. Z akých surovín sa vyrába pivo? voda, slad, chmeľ, droždie
1/11 - 1. Z akých surovín sa vyrába pivo? voda, chmeľ, pivovarnícke kvasnice

Otázka č.2

2/11 - Voda tvorí viac ako:
2/11 - Voda tvorí viac ako: 70 % piva
2/11 - Voda tvorí viac ako: 80 % piva
2/11 - Voda tvorí viac ako: 90 % piva

Otázka č.3

3/11 - Na výrobu jedného pollitra 12 % piva sa použije približne:
3/11 - Na výrobu jedného pollitra 12 % piva sa použije približne: 500 zŕn jačmeňa a 1 šiška chmeľu
3/11 - Na výrobu jedného pollitra 12 % piva sa použije približne: 1 000 zŕn jačmeňa a 2 šišky chmeľu
3/11 - Na výrobu jedného pollitra 12 % piva sa použije približne: 2 000 zŕn jačmeňa a 3 šišky chmeľu

Otázka č.4

4/11 - Proces výroby piva, nie iba jeho varenie, trvá približne:
4/11 - Proces výroby piva, nie iba jeho varenie, trvá približne: 2 týždne
4/11 - Proces výroby piva, nie iba jeho varenie, trvá približne: 1 mesiac
4/11 - Proces výroby piva, nie iba jeho varenie, trvá približne: 2 mesiace

Otázka č.5

5/11 - Ideálna teplota pre podávanie svetlého piva je:
5/11 - Ideálna teplota pre podávanie svetlého piva je: 5-6 °C
5/11 - Ideálna teplota pre podávanie svetlého piva je: 7-11°C
5/11 - Ideálna teplota pre podávanie svetlého piva je: 12-14 °C

Otázka č.6

6/11 - Ideálna výška peny u čapovaného piva je:
6/11 - Ideálna výška peny u čapovaného piva je: 1 cm
6/11 - Ideálna výška peny u čapovaného piva je: 2 cm
6/11 - Ideálna výška peny u čapovaného piva je: 3 cm

Otázka č.7

7/11 - Slováci vypijú ročne približne:
7/11 - Slováci vypijú ročne približne: 72 litrov piva na jedného obyvateľa
7/11 - Slováci vypijú ročne približne: 82 litrov piva na jedného obyvateľa
7/11 - Slováci vypijú ročne približne: 92 litrov piva na jedného obyvateľa

Otázka č.8

8/11 - Kedy vzniká z jačmeňa slad?
8/11 - Kedy vzniká z jačmeňa slad? jeho máčaním, klíčením a následným sušením
8/11 - Kedy vzniká z jačmeňa slad? jeho očistením, umytím a vysušením
8/11 - Kedy vzniká z jačmeňa slad? jeho očistením, umytím, fermentáciou a vysušením

Otázka č.9

9/11 - Koľko dní sa spracováva v sladovni jačmeň na slad?
9/11 - Koľko dní sa spracováva v sladovni jačmeň na slad? približne 2 dni
9/11 - Koľko dní sa spracováva v sladovni jačmeň na slad? približne 5 dní
9/11 - Koľko dní sa spracováva v sladovni jačmeň na slad? približne týždeň

Otázka č.10

10/11 - Ktorá surovina dodáva pivu horkosť?
10/11 - Ktorá surovina dodáva pivu horkosť? chmeľ
10/11 - Ktorá surovina dodáva pivu horkosť? horké kvasinky
10/11 - Ktorá surovina dodáva pivu horkosť? horké druhy sladov

Otázka č.11

11/11 - Čo dodáva pivu rezkosť?
11/11 - Čo dodáva pivu rezkosť? kombinácia chmeľu a sladu
11/11 - Čo dodáva pivu rezkosť? oxid uhličitý
11/11 - Čo dodáva pivu rezkosť? vychladenie piva na požadovanú teplotu pred pitím

Správne odpovede sa zobrazia po kliknutí na tlačítko "Vyhodnotiť kvíz" na konci kvízu.
Na vyhodnotenie kvízu je potrebné vyplniť všetky otázky.

Vyberáme pre vás niečo PLUS