10 trikov ako pripraviť chutné a šťavnaté rezne lepšie ako od babičky
21. 9. 2024, 8:00 (aktualizované: 30. 9. 2024, 11:10)

Zdroj: Shutterstock.com
Vyprážaný rezeň nesmie chýbať v nedeľu v žiadnej rodine.
Zdroj: GTP Chat
Zdroj: https://www.instagram.com/p/CtMZ3iXILBX
Zdroj: https://www.instagram.com/p/CDCbDsOHyGN/
Galéria k článku
Vyprážané rezne sú klasika, ktorú poznáme všetci. Ale čo tak im dať nový rozmer a získať si srdcia aj tých najväčších gurmánov? Vyskúšajte triky od šéfkuchárov a babičiek, ktoré im dodajú šťavnatosť, chrumkavosť a delikátny zážitok.

Zdroj: Zena.sk
1. Ako urobiť šťavnaté rezne?
V našich končinách sa na trojobal používa hladká múka. No ak chcete zabezpečiť, aby boli rezne chrumkavejšie a šťavnatejšie, použite radšej hrubú. Nezabudnite ju dobre zatlačiť do mäsa, aby ste vytvorili kvalitnejší trojobal.
Anketa
Z akého mäsa najradšej robíte rezne?
2. Himalájska soľ na záver
Rezne jemne posoľte až po vyprážaní mletou ružovou himalájskou soľou. Dodá im špecifickú chuť a jemnú minerálnosť, ktorá vytiahne z mäsa jeho najlepšie vlastnosti.
3. Strúhanka z mandľových lupienkov
Klasickú strúhanku vymeníte za jemne pomleté mandľové lupienky. Okrem chrumkavej textúry vám rezne získajú jemnú orieškovú chuť, ktorá ich premení na nezabudnuteľný gurmánsky zážitok.
Zdroj: GTP Chat
Vyprážaný rezeň je slovenskou obľúbenou klasikou.
4. Citrusová kôrka do strúhanky
Strúhanku môžete obohatiť o jemne nastrúhanú kôru z citróna alebo limetky. Táto nenápadná ingrediencia prebudí chuťové poháriky a dodá reznom ľahkosť.
5. Rezne robte z mäsa s tukom
Nebojte sa tuku, pretože ten dodá vašim rezňom šťavnatosť a chuť. Počas vyprážania sa rozpustí a nebudete ho vôbec cítiť. Takže namiesto bravčového karé použite krkovičku alebo stehno a namiesto kuracích pŕs obaľte vykostené stehenné plátky.
6. Pridajte do vajíčka parmezán
Pred tým, ako rezne obalíte v strúhanke, nastrúhajte do vajíčka trochu parmezánu. Tento trik im dodá extra bohatú chuť, ktorá sa rozvinie až po zahryznutí.
Anketa
Ako často jedávate rezne?
7. Vyprážajte na masle alebo masti
Olej používajte len v najnutnejších prípadoch. Radšej siahnite pri bravčovej masti, ktorá sa neprepaľuje a dodá mäsu oveľa lepšiu chuť. Ak máte chuť trochu sa rozmaznať, vyprážajte na klasickom alebo ešte lepšie prepraženom masle.
Zdroj: GTP Chat
Vyprážaný rezeň je slovenskou obľúbenou klasikou.
8. Ochutená a panko strúhanka
Panko strúhanka je už sama o sebe ľahká a chrumkavá, ale ak ju skombinujete s jemne pomletými ovsenými vločkami, vaše rezne dostanú neobvyklý rustikálny šmrnc, ktorý sa len tak nevidí. Budú chrumkavejšie, so zaujímavou textúrou a nebudú tak nasaté masťou. Taktiež vyskúšate ochutenie strúhanky napríklad syrom, údenou paprikou alebo bylinkami.
9. Pečenie rezňov v rúre pre extra chrumkavosť
Ak sa bojíte, že olej príliš nasiakne do mäsa, môžete rezne upiecť v rúre na rošte. Tak sa stanú nielen zdravšími, ale vďaka horúcemu vzduchu si zachovajú dokonalú chrumkavosť.
Zdroj: GTP Chat
Vyprážaný rezeň je slovenskou obľúbenou klasikou.
10. Mäso ochutené horčicou
Pred obalením v múke natrite rezne jemnou vrstvou dijonskej horčice. Táto metóda im dodá mierne pikantnú chuť a zabezpečí, že mäsko bude šťavnatejšie než kedykoľvek predtým.
Počuli ste už náš podcast?