Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Tajomstvo dokonalej chuti: Robíte túto chybu pri rozmrazovaní mäsa aj vy?

Zdieľať

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Takto vychováva speváčka Monika Bagárová svoju dcérku Rumiu
    Reklama
    Logo Báječná ŽENALogo Báječná ŽENA

    Správne rozmrazenie potravín je častokrát podceňovaná, no veľmi dôležitá časť prípravy jedla. Ak ho zvládnete správne, zachováte nielen chuť a textúru jedla, ale aj výživové hodnoty.

    Rozmrazujte pomaly a dôkladne

    Najlepšou metódou rozmrazovania je pomalé rozmrazovanie v chladničke. Pri nižšej teplote sa potraviny rozmrazujú rovnomerne a prirodzene. To znamená, že mäso, ryby či zelenina si zachovajú svoju prirodzenú chuť, farbu a štruktúru. Ideálny čas na rozmrazenie mäsa či rýb je aspoň 12 až 24 hodín, v závislosti od veľkosti a hrúbky potravín.

    Pri pomalom rozmrazovaní sa tiež minimalizuje riziko rastu baktérií. Chladné prostredie spomaľuje procesy kazenia a umožňuje bezpečnejšiu manipuláciu s potravinami.

    Čomu sa vyhnúť za každú cenu

    Jednou z najväčších chýb pri rozmrazovaní potravín je nechať ich na kuchynskej linke pri izbovej teplote. Tento postup výrazne podporuje rozmnožovanie baktérií, pretože povrch potraviny sa rozmrazí rýchlejšie ako vnútro, čím vznikne prostredie ideálne pre mikroorganizmy.

    Rovnako nevhodné je rozmrazovanie pod horúcou vodou. Tá síce proces urýchli, no zároveň odplavuje chuťové a výživové látky a narúša prirodzenú štruktúru potravín. Voda navyše môže preniknúť do produktu a znehodnotiť ho.

    Vyberáme pre vás niečo PLUS