Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Test: Ako chutia špirálky z tvrdej pšenice uvarené presne podľa návodu?

Reklama

Ako vám chutia semolinové cestoviny? A ktoré sa oplatí kúpiť v obchode? Testovali sme pre vás.

Fusilli Barilla
500 g Krajina pôvodu/ Taliansko Zloženie/ semolina z tvrdej pšenice, voda Čas varenia: 11 minút Energia v 100 g/ 1 521 kJ Bielkoviny/ 12 g Sacharidy/ 71,7 g Tuky/ 2 g.

REDAKCIA HODNOTÍ: Oproti ostatným o niečo kratšie špirálky s redším závitom boli po 11 minútach na okrajoch uvarené presne na zhryz, v strede ostali trocha tvrdšie. Potrebovali by sa variť ešte minútku alebo chvíľu postáť v horúcej vode a boli by akurát. Chuťovo sú neutrálne, vhodné k výraznej omáčke alebo pre deti.

Fusilli Billa
500 g Predáva/ Billa Krajina pôvodu/ Taliansko Zloženie/ múka z tvrdej pšenice, voda Čas varenia: 9 minút Energia v 100 g/ 1 516 kJ Bielkoviny/ 12 g Sacharidy/ 73 g Tuky/ 1,3 g.

REDAKCIA HODNOTÍ: Najsvetlejšie cestoviny s redšou špirál kou boli po 9 minútach uvarené al dente a oproti ostatným trocha ohybnejšie, no v strede o niečo tvrdšie. Chuťovo sú dobré, len suchšie, vnútri s mierne múčnou dochuťou. Aj týmto cestovinám by prospelo pridať minútu varenia.

Fusilli Podravka
500 g Krajina pôvodu/ Česko Zloženie/ krupica z tvrdej pšenice, voda Čas varenia: 7 minút Energia v 100 g/ 1 495 kJ Bielkoviny/ 11 g Sacharidy/ 68 g Tuky/ 1,9 g.

REDAKCIA HODNOTÍ:
Najdlhšie, husto vinuté špirálky majú odporúčaný najkratší čas varenia. Scedené po 7 minútach krásne voňali, na zahryznutie však boli dosť pevné a mierne nedovarené, bolo v nich cítiť múčnu dochuť. Keby sa povarili o 2-3 minúty dlhšie, boli by perfektné, hlavne k redším omáčkam.

Fusilli Combino
500 g Predáva/ Lidl Krajina pôvodu/ Taliansko Zloženie/ krupica z tvrdej pšenice Čas varenia: 9-11 minút Energia v 100 g/ 1 483 kJ Bielkoviny/ 12,5 g Sacharidy/ 70,5 g Tuky/ 1,2 g.

REDAKCIA HODNOTÍ: Najtmavšie fusilli s redším závitom majú ako jediné uvedené časové rozpätie. Po 10 minútach boli uvarené rovnomerne na okrajoch aj v strede a pekne si držali tvar. Chuťovo sú výborné, jemné, vhodné k rôznym typom omáčok. Majú najviac bielkovín, najmenej tuku i energie a najlepší pomer kvality a ceny.

Autor: Jana Brožíková
Foto: Redakcia

Vyberáme pre vás niečo PLUS