1. Vyschol vám zvyšok horčice v pohári? Osviežite ho citrónovou šťavou alebo troškou octu.
2. Zapácha vám cesnak? Jeho ostrú vôňu zmiernite tak, že ho pred použitím namočíte do slanej vody.
3. Vajcia nikdy nemiešajte strieborným príborom, lebo striebro pri styku s vajíčkom sčernie.

Vajcia nikdy nemiešajte strieborným príborom.
Zdroj: Shutterstock
Vajcia nikdy nemiešajte strieborným príborom.

4. Nové zemiaky vám pôjdu oveľa ľahšie očistiť, ak ich vopred namočíte do slanej vody.
5. Kapustný hlúb je bohatý na výživné látky, preto ho nikdy nevyhadzujte. Radšej ho nastrúhajte do jedla.
6. Nože zapáchajúce po rybách alebo cibuli pretrite (vyšúchajte) soľou a dobre opláchnite.
7. Citrón pustí všetku šťavu, ak ho ponoríte na chvíľu do horúcej vody, povaľkáte medzi dlaňou a stolom, až potom prekrojíte a vytlačíte.

Čitateľ Ján, Ruská Voľa nad Popradom

Ako na topánky?
+ Hnedú koženú obuv najlepšie vyčistíte vlažným mliekom. Nechajte topánky uschnúť a pretrite ich hnedým krémom.
+ Staršiu koženú obuv čistite rozkrojenou cibuľou. Potom riadne natrite dobrým krémom alebo vazelínou.
+ Ak vám topánky vŕzgajú, podrážky natrite zvonku ľanovým olejom a nechajte vsiaknuť.

Staršiu koženú obuv čistite rozkrojenou cibuľou.
Zdroj: Shutterstock
Staršiu koženú obuv čistite rozkrojenou cibuľou.