Poradíme, aby v ceste neboli HRUDKY a čo na zgumovatenú MRKVU
7. 12. 2021, 7:48 (aktualizované: 30. 5. 2024, 16:34)

Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Reklama
Z každého rožku trošku…
Triky z mojej kuchyne
- Aby v ceste na palacinky neboli hrudky, treba múku pridávať postupne a pomaly. Najprv vždy rozmiešajte dohladka, potom prisypte ďalšiu múku, kým nezískate potrebnú hustotu. Pre istotu môžete cesto prešľahať šľahačom.
- Hnetenie cesta v robote: Kým dáte cesto do robota, najprv nádobu vytrite olejom alebo maslom. Cesto sa pri miesení nebude tak veľmi lepiť.
- Ryba sa počas pečenia nerozpadne, ak ju osolíte 15 až 20 minút pred pečením. Vďaka tomu si lepšie udrží konzistenciu a ostane pekne v celku.
- Unavenú „zgumovatenú“ mrkvu či petržlen oživíte tak, že ich na 30 minút ponoríte do studenej vody.
Čitateľka Mária, Bratislava
Zdroj: shutterstock
Placky z brokolicovej stopky
Placky z brokolicovej stopky
Hlúb z brokolice nastrúhajte najemno. Pridajte hladkú múku, vajce, soľ, prelisovaný cesnak, rascu a majorán. Cesto zmiešajte – nemalo by byť tekuté, ale ani príliš husté. Panvicu potrite olejom a vysmážajte malé placky.