Reklama

Poradíme, aby v ceste neboli HRUDKY a čo na zgumovatenú MRKVU

Bratislavské cesto

Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková

Reklama

Z každého rožku trošku…

Triky z mojej kuchyne 

  • Aby v ceste na palacinky neboli hrudky, treba múku pridávať postupne a pomaly. Najprv vždy rozmiešajte dohladka, potom prisypte ďalšiu múku, kým nezískate potrebnú hustotu. Pre istotu môžete cesto prešľahať šľahačom.
  • Hnetenie cesta v robote: Kým dáte cesto do robota, najprv nádobu vytrite olejom alebo maslom. Cesto sa pri miesení nebude tak veľmi lepiť.
  • Ryba sa počas pečenia nerozpadne, ak ju osolíte 15 až 20 minút pred pečením. Vďaka tomu si lepšie udrží konzistenciu a ostane pekne v celku.
  • Unavenú „zgumovatenú“ mrkvu či petržlen oživíte tak, že ich na 30 minút ponoríte do studenej vody.

Čitateľka Mária, Bratislava

Zdroj: shutterstock

Placky z brokolicovej stopky

Placky z brokolicovej stopky
Hlúb z brokolice nastrúhajte najemno. Pridajte hladkú múku, vajce, soľ, prelisovaný cesnak, rascu a majorán. Cesto zmiešajte – nemalo by byť tekuté, ale ani príliš husté. Panvicu potrite olejom a vysmážajte malé placky.