Milan Zimnýkoval otvorene o svojej váhe a postave! Budete s ním plne súhlasiť
16. 12. 2022, 10:00 (aktualizované: 30. 5. 2024, 16:38)

Zdroj: rtvs
Moderátor Milan Zimnýkoval (44) sa rád zvŕta v kuchyni. Prezradil nám, ako to u nich doma funguje s vypekaním na Vianoce a či je lepší kuchár ako jeho manželka.
Zdroj: RTVS
Zdroj: RTVS
Zdroj: MICHAL SMRČOK
Galéria k článku
Moderujete šou Pečie celé Slovensko. Prenáša sa na pľaci adrenalín súťažiacich aj na vás?
Nie. Je to asi preto, že som absolvoval vyše 40 živých prenosov a vyše 1 500 častí varenia, kde ľudia neboli celkom zvyknutí na kamery a varenie na čas. Bol moment, keď sa nám tesne pred finále zložila jedna pekárka, že ona odchádza domov, ale dali sme to. Vo finále prvej série som sa ocitol v podobnej situácii. Bolo treba upokojiť a podporiť. Vtedy som sa na chvíľu zľakol aj ja. Ale všetko dobre dopadlo, hlavne pre víťazov. A myslím si, že toto je dôvod, prečo si ma režiséri vyberajú do projektov.

Viete, koľko surovín sa minie pri jednej epizóde? Nešokovalo vás to množstvo?
Viete, že ani nie? Akosi mi to nepríde až tak veľa. Je to podobné ako doma. Tam je tiež napríklad pečenie torty udalosť pre celú kuchyňu a všetko je všade a je toho veľa. Pamätám si, ako to bolo u babky, keď som videl tú múku pod schodmi, kde mala pec a svoj sklad. Povedal som si, načo toľko? A zrazu to zmizlo.
Ako je to v televíznej kuchyni?
Pri pečení toho bolo na jednu časť všetkého trikrát a násobené počtom súťažiacich. Priznám sa, že od čias Plesu v opere vo Viedni, keď vychádzali správy, koľko sa zjedlo, a to číslo bolo šialené, tak sa pýtam produkcie pri podobných projektoch, koľko máme približne kilogramov čokolády a masla a podobne...
Je medzi súťažiacimi človek, ktorý vás svojím prístupom k pečeniu inšpiruje?
Všetci! Aj v tejto sérii, aj v prvej. Asi sa zhodneme, že za dlhý čas to je jeden z mála projektov, ktorý je „feeling good“. Prispelo k tomu veľa elementov, ale aj dobrý kasting a práca s ním. Aký človek to je, čo dokáže, ako reaguje...
Inšpirovali ste sa v tejto šou nejakou dobrotou alebo trikom, ktoré ste vyskúšali aj doma?
Och! Mám to ako s vtipmi. Keď sa hovorí, poznám ho, ale kým prídem domov a nastane čas vytiahnuť ho, nespomínam si. Ale, samozrejme, pár vecí som skúsil. Napríklad použiť tekvicovú múku pri tiramisu. Alebo keď sme chceli s dcérou upiecť últračierne halloweenske koláčiky. Vytiahol som žolíka a použili sme čierne kakao namiesto potravinárskej farby a bol som za kráľa.
V médiách sa často pretriasa hmotnosť osobností z obrazovky. Pociťujete tlak na svoju osobu aj vy?
Je to maximálne neslušné a nehodí sa to. Hlavne pri dámach. Ale aj vo všeobecnosti, pretože možno je za tým zdravotný problém alebo nejaká depresia. Posledné, čo chce taký človek riešiť je to, ako vyzerá, keď nevyzerá podľa svojich predstáv. Podľa mňa je oveľa dôležitejšie, aký ten človek je a ako sa cíti. Ak bude chcieť o tom hovoriť, povie to. Ale mne je jasné, že viac sa klikne na článok pri niečom bombastickejšom. Pre mňa je to také klišé. Buď sa rieši vzhľad, alebo prečo som Junior a či si s kolegom z rádia nelezieme na nervy. Prípadne, koľko som mal motýlikov a či moja mama varí lepšie. Ale aby článok začínal tým, že po nakrúcaní schudol či pribral 15 kg? To urobí len niekto, kto nemá rád ľudí.
Robíte to aj vy?
Predstavte si, že ako moderátor by som niekoho v štúdiu privítal slovami, ako sú nadpisy takých článkov. Nejdem hosťa uraziť, idem sa ho pýtať na to najlepšie z neho. Keď sa v rozhovore dostaneme k tej téme, musím si byť istý, že je s tým okej, a jednoznačne iniciatíva musí vyjsť z neho.
Kto je u vás v kuchyni šéfom, vy alebo vaša manželka?
Dobrovoľne sa priznávam, že šéfom som ja. Tonka vie super variť, ale pre ňu je to skôr nutnosť. Tak to nechala mne. A ja zas veľmi rád prekvapujem svoje ženy tým, čo nachystám. Teší ma, keď im chutí niečo nové, čo som pripravil. Alebo si rozkážu, čo by si dali, hlavne cez víkend. Ale teraz, keď na tým uvažujem, manželka mnou manipuluje a je sa len to, čo chce ona, hm…
Je jedlo, ktoré máte od manželky najradšej, a má aj ona jedlo, ktoré miluje od vás?
Tonka často vraví, že keď si varí sama, tak jej nechutí až tak ako odo mňa. Z jej hitparády
preto vyberám: banánový chlebík, raňajkové kaše a praženicu. Znie to čudne, ale ešte som takú dobrú neurobil, nedarí sa mi. Moje top tri sú lavaš pizza, slepačia polievka a zapekaná tekvica alebo šaláty v lete.
Robíte počas adventu s rodinou niečo špeciálne?
Chystáme sa trošku sa upokojiť a nepodliehať vianočnému tlaku okolo. Samé akcie, zľavy, trilión reklám na šťastné a veselé. Manželka miluje vianočné filmy, tak si hľadáme v programe. Špeciálne je, že od dcéry prišla požiadavka na pečenie.
Zdroj: https://www.instagram.com/p/CGsWv7XlZGT/
V obývačke u Zimnýkovalovcov.
Takže budete doma vypekať?
Mám 12 top cukrárov a pekárov, ktorí by mi napiekli raz-dva. K tomu Jožka, Petra a Natacha. Ale tento rok si moje dievčatá vybrali, čo budú piecť. Len dúfam, že toho nebude veľa. Nie preto, že je to zlé, ale preto, že toho napečú pre celú ulicu a mne bude ľúto vyhodiť to, tak sa natlačím vianočnými koláčikmi.