Raňajky u Gáboríkovcov: Marián to nechcel, Ivanka musela dojedať!
7. 10. 2022, 10:00

Zdroj: https://www.instagram.com/p/CMHYXH1g2SM/
Marián a Ivana Gáboríkovci sú známi tým, že v ich domácnosti vždy rozvoniava domáca strava. Ako píše magazín Dobré jedlo, tanečnici sa nie vždy podarí ulahodiť hokejistovi a ich rozkošnej dcérke Belle.
Zdroj: https://www.instagram.com/p/CMT3ORJAlHU/
Zdroj: https://www.instagram.com/p/CJHAKP6gE44/
Zdroj: https://www.instagram.com/p/CWvq02nKNFY/
Galéria k článku

Tak to bolo aj s raňajkovým menu, ktoré sa Ivanke nedarilo pripraviť podľa manželovej a dcérkinej chuti. "Trvalo dlho, kým som našla ten správny postup," priznala sa tanečnica na Instagrame. O Ivanke je známe, že nerada plytvá jedlom a tak ani (podľa niekoho) nepodarené raňajky neskončili v koši: "Nakoniec som to jediná dojedala niekoľko dní," zverila sa fanúšikom o pšenovej kaši. Ako ju pripravila?
Potrebujete:
- 1 hrnček pšena,
- 2 hrnčeky vody,
- 1 hrnček mlieka,
- med,
- škorica
Na ozdobenie:
- mrazené domáce jahody (či akékoľvek ovocie)
Postup
- Pšeno 2x prepláchnite vriacou vodou. Do hrnca vložte 1 hrnček prepláchnutého pšena a zalejte 2 hrnčekmi vody. Povarte približne 15 minút.
- Pridajte ešte 1 hrnček mlieka a varte ďalších 5 minút. Pridajte med, škoricu a nechajte pšeno pod pokrievkou dôjsť ďalších 5 minút.
- Následne všetko tyčovým mixérom rozmixujte na kašu. Ak je pšeno moc husté dolejte ešte mliekom a šup na tanier.
- Na dochutenie môžete pridať rozmixované jahody, ktoré predtým na kokosovom oleji na panvici zohrejete. Pšeno môžete podávať na sladko aj na slano.

Zdroj: Four Nine Looks