Sladká mňamka podľa Kláry Issovej. Vyskúšate tento lahodný recept?
26. 5. 2025, 10:00

Zdroj: https://www.instagram.com/p/CuULpj1L4ne
Máte chuť na niečo sladké? Tak vyskúšajte nenáročný a zároveň zdravý koláč podľa herečky Kláry Issovej, ktorú isto poznáte aj z našich televíznych obrazoviek, prichádza s receptom za milión a popri tom stačí, ak si po hlavnú ingredienciu zájde do záhrady... Či supermarketu?

Zdroj: https://www.instagram.com/p/C4vOIT6sUfA/

Zdroj: https://www.instagram.com/p/DG7m_WaNE74/

Zdroj: https://www.instagram.com/p/CcyDLsqMex9/
Galéria k článku
Že záhradku nemáte a sezónne plodiny kupujete v supermarketoch? Nič to. Túto bylinu, teda presnejšie jej stonku kúpite kdekoľvek. Lebo práve teraz je jej čas!
„Hovorím tomu: „po práci - zasa práca“…alebo to je záhrada.“ Napísala Klára k fotografii a zároveň sa predviedla s listom pripomínajúcim nápadne obyčajný lopúch. „Stará golfová čapica a staré oblečenie sú moje najnovšie outfity. A prvé, čo počas tohto roku zbieram, je rebarbora. Tak prikladám vynikajúci recept na rebarborový koláč."
Klára je totiž nie len skvelá herečka, ale dokáže sa zvŕtať aj v kuchyni a zjavne vie, čo robí. Tak keď máte chuť ochutnať skvelý recept z jej kuchyne a vyskúšajte ho aj vy...
Recept na rebarborový koláč podľa Kláry Issovej
Rebarboru (cca 700 g) olúpem a nakrájam ju na kúsky.
V miske zmiešam 1 vanilkový puding, 1 celé vajce a 1 dcl mlieka. V malom hrnci dám ohriať 200 až 220 ml smotany na šľahanie, 2 dcl jemného cukru a 5 dkg masla. Zmes nechám krátko zovrieť a vypnem.
Než sa smotana začne variť, pripravím si mrveničku. Potrebujem na ňu 7 dkg hrubej múky,
7 dkg cukru krupice a 5 dkg masla. Dokonale ju premiešam prstami a vzniknuté cesto dám oddýchnuť do chladničky.
Do smotany, ktorá si prešla varom, nalejem pudingovú zmes z misky a zamiešam. Nalejem ju na cesto vo forme a na vrch nasypem pokrájanú rebarboru a na ňu ešte posypem mrveničku. Vložím do trúby vyhriatej na 200 stupňov a pečiem asi 50 minút.
Jej sledovateľky si však všimli, že Klára zabudla na jeden dôležitý detail a nim je cesto. A čo na to herečka? Svoj omyl razom napravila aj s odôvodnením: „P.S: Cesto kupujem: krehké cesto na koláč a tiež dávam len polovicu cukru…“ Nuž, dobrá rada ako si uľahčiť deň a nejesť príliš sladkého, sa občas zíde, nemyslíte?
Anketa
Mali by sme viac experimentovať s netradičnými ingredienciami ako rebarbora v kuchyni?
Hlasovanie bolo ukončené
