Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Aspik

Aspik
Reklama

Aspik

  • Dĺžka prípravy (min): 50
  • Počet porcií: 4
  • Náročnosť: stredná

Suroviny

Potrebujeme:

  • 1 ks Pol kocky masoxu
  • 50 g práškovej želatíny
  • 1 ks šťava z polovice citróna
  • 1 ks menší bobkový list
  • 1 ks nové korenie
  • 3 zrniečka čierneho korenia
  • 1 ks soľ

Postup

Krok 1

Salámu, vajcia, uhorky a kápiu (popr. dus. mrkvu) pokrájame na drobné kúsky a dáme do misy. Vo vode rozpustíme Masox a za stáleho miešania aj želatínu (voda nesmie zovrieť, max. na 60oC). rozpustenú želatínu necháme vychladnúť. Potom do nej pridáme tat. omáčku (môžeme použiť aj kyslú smotanu s jogurtom) a vegetu, nalejeme na suroviny a dáme do formy na srnčí chrbát. Necháme stuhnúť v chladničke. Vyklopíme a pokrájame na plátky.

Vyberáme pre vás niečo PLUS