Aspik
12. 9. 2011, 18:09

Reklama
Aspik
- Dĺžka prípravy (min): 50
- Počet porcií: 4
- Náročnosť: stredná
Suroviny
Potrebujeme:
- 1 ks Pol kocky masoxu
- 50 g práškovej želatíny
- 1 ks šťava z polovice citróna
- 1 ks menší bobkový list
- 1 ks nové korenie
- 3 zrniečka čierneho korenia
- 1 ks soľ
Postup
Krok 1
Salámu, vajcia, uhorky a kápiu (popr. dus. mrkvu) pokrájame na drobné kúsky a dáme do misy. Vo vode rozpustíme Masox a za stáleho miešania aj želatínu (voda nesmie zovrieť, max. na 60oC). rozpustenú želatínu necháme vychladnúť. Potom do nej pridáme tat. omáčku (môžeme použiť aj kyslú smotanu s jogurtom) a vegetu, nalejeme na suroviny a dáme do formy na srnčí chrbát. Necháme stuhnúť v chladničke. Vyklopíme a pokrájame na plátky.