Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Aspik s majonézou

Aspik s majonézou
Reklama

Aspik s majonézou

  • Dĺžka prípravy (min): 20
  • Počet porcií: 6
  • Náročnosť: nízka

Suroviny

Potrebujeme:

  • 200 g mrkvy
  • 150 g zeleného hrášku
  • 5-6 ks vajec uvarených natvrdo
  • 1 ks zeleninový vývar
  • 750 ml mäsového vývaru
  • 30 g želatíny na aspik
  • 200 ml majonézy
  • 120 g plátkov údenej šunky
  • 1 ks soľ
  • 1 ks mleté";i:10;s:12:"1 ks cibuľa";i:11;s:31:"1 ks lístky valeriány poľnej";i:12;s:18:"1 ks olivový olej";i:13;s:11:"1 ks bageta

Postup

Krok 1

Očistenú mrkvu pokrájanú na kúsky povaríme v zeleninovom vývare. Vsypeme hrášok, pár minút povaríme, scedíme a necháme vychladnúť. Vychladnuté vajcia olúpeme a rozpolíme. Želatínu dáme napučať na 10 minút do 250 ml studeného mäsového vývaru, potom ju rozpustíme. Do zvyšného mäsového vývaru dáme majonézu, dobre vymiešame a vmiešame rozpustenú želatínu. Dno okrúhlej misy vyložíme rozpolenými vajcami. Pridáme trochu zeleniny a zalejeme malým množstvom pripraveného aspiku. Opäť uložíme vajcia, pridáme zeleninu a zalejeme aspikom. Postupujeme až do naplnenia misy. Potom navrch misy uložíme plátky šunky a odložíme do chladu aspoň na 6 hodín. Po stuhnutí opatrne vyklopíme a pokrájame. Ozdobíme nakrájanou cibuľou s lístkami valeriány. Posypeme mletým čiernym korením a pokvapkáme olivovým olejom. Podávame s bagetou.

Vyberáme pre vás niečo PLUS