Aspik s majonézou
17. 5. 2017, 20:23

Aspik s majonézou
- Dĺžka prípravy (min): 20
- Počet porcií: 6
- Náročnosť: nízka
Suroviny
Potrebujeme:
- 200 g mrkvy
- 150 g zeleného hrášku
- 5-6 ks vajec uvarených natvrdo
- 1 ks zeleninový vývar
- 750 ml mäsového vývaru
- 30 g želatíny na aspik
- 200 ml majonézy
- 120 g plátkov údenej šunky
- 1 ks soľ
- 1 ks mleté";i:10;s:12:"1 ks cibuľa";i:11;s:31:"1 ks lístky valeriány poľnej";i:12;s:18:"1 ks olivový olej";i:13;s:11:"1 ks bageta
Postup
Krok 1
Očistenú mrkvu pokrájanú na kúsky povaríme v zeleninovom vývare. Vsypeme hrášok, pár minút povaríme, scedíme a necháme vychladnúť. Vychladnuté vajcia olúpeme a rozpolíme. Želatínu dáme napučať na 10 minút do 250 ml studeného mäsového vývaru, potom ju rozpustíme. Do zvyšného mäsového vývaru dáme majonézu, dobre vymiešame a vmiešame rozpustenú želatínu. Dno okrúhlej misy vyložíme rozpolenými vajcami. Pridáme trochu zeleniny a zalejeme malým množstvom pripraveného aspiku. Opäť uložíme vajcia, pridáme zeleninu a zalejeme aspikom. Postupujeme až do naplnenia misy. Potom navrch misy uložíme plátky šunky a odložíme do chladu aspoň na 6 hodín. Po stuhnutí opatrne vyklopíme a pokrájame. Ozdobíme nakrájanou cibuľou s lístkami valeriány. Posypeme mletým čiernym korením a pokvapkáme olivovým olejom. Podávame s bagetou.