Bábovka jemná
29. 3. 2011, 22:24 (aktualizované: 30. 5. 2024, 16:03)

Reklama
Bábovka jemná
- Dĺžka prípravy (min): 50
- Počet porcií: 6
- Náročnosť: stredná
Suroviny
Potrebujeme:
- 4 ks vajcia
- 200 g práškového cukru
- 200 g hladkej múky
- 1 ks vanilínový cukor
- 1 ks dcl vlažnej vody
- 1 ks dcl oleja
- pol ks prášku do pečiva
- 1 ks kakao
Postup
Krok 1
Vymiešame práškový cukor, 4 žĺtka, vodu a vanilínový cukor do penista, pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom, olej a na záver pevný sneh zo 4 bielkov. Do vymastenej a múkou vysypanej bábovkovej formy nalejeme 2/3 cesta, 1/3 cesta vymiešame s kakaom a doplníme do formy. Zľahka vidličkou špirálovito vmiešame. Pečieme v mierne vyhriatej rúre asi 40 minút, vyberieme z formy a zľahka posypeme práškovým cukrom.