Reklama

Baklažánové balíčky z grilu: Oživte svoje diétne menu

baklazan

Zdroj: Laura Witteková

Reklama

Vyliečite si pokazený žalúdok.

  • Dĺžka prípravy (min): 60
  • Počet porcií: 4
  • Náročnosť: stredná

Suroviny

Potrebujeme:

  • 2 ks baklažány
  • 200 g mozzarelly
  • 2 ks paradajky
  • 1 ks listy bazalky (aj na ozdobu)
  • 1 ks soľ, mleté čierne korenie
  • 1 ks olivový olej
  • 1 ks vlašské orechy na ozdobu

Na pyré:

  • 2 ks červené papriky
  • 3 lyžice olivového oleja
  • 1 ks malá cibuľa
  • 1 ks strúčik cesnaku
  • 1 ks krajec bieleho chleba bez kôrky
  • 1 ks soľ

Postup

Krok 1

Baklažány umyte, osušte a odstráňte z nich stopky. Nožom ich nakrájajte po dĺžke na tenké plátky. Potrebujete 16 plátkov.

Krok 2

V hrnci nechajte zovrieť osolenú vodu a plátky baklažánu v nej 2 minúty povarte. Vodu zlejte a plátky osušte.

Krok 3

Mozzarellu nakrájajte na 8 plátkov a každú paradajku tiež na 8 plátkov (okrem prvého a posledného). 

Krok 4

Vezmite 2 plátky baklažánu a položte ich krížom cez seba. Do stredu položte plátok paradajky, osoľte a okoreňte. Pridajte lístok bazalky a plátok mozzarelly. Znovu dajte lístok bazalky a paradajku. Osoľte a okoreňte.

Krok 5

 Konce baklažánov preložte cez plnku, aby vznikol úhľadný balíček. Rovnakým spôsobom urobte ďalších sedem balíčkov. Odložte ich asi na 20 minút do chladničky.

Krok 6

 Pripravte paprikové pyré: Papriky prekrojte na polovice, zbavte ich stopky a semiačok, potrite olejom a grilujte šupkou dole, kým nezačne černieť. Cibuľu aj so šupkou grilujte, kým nezhnedne. Občas otočte.

Krok 7

Papriku aj cibuľu nechajte mierne vychladnúť a ošúpte ich. Dajte do mixéra, pridajte ošúpaný cesnak, chlieb nakrájaný na kocky a olej. Rozmixujte do hladka.

Krok 8

Balíčky potrite olejom a grilujte asi 10 minút. Raz otočte. Podávajte horúce posypané vlašskými orechmi a bazalkou s paprikovým pyré.

Vyberáme pre vás niečo PLUS