Baklažánové balíčky z grilu: Oživte svoje diétne menu
31. 10. 2021, 11:43 (aktualizované: 30. 5. 2024, 16:34)

Zdroj: Laura Witteková
Vyliečite si pokazený žalúdok.
- Dĺžka prípravy (min): 60
- Počet porcií: 4
- Náročnosť: stredná
Suroviny
Potrebujeme:
- 2 ks baklažány
- 200 g mozzarelly
- 2 ks paradajky
- 1 ks listy bazalky (aj na ozdobu)
- 1 ks soľ, mleté čierne korenie
- 1 ks olivový olej
- 1 ks vlašské orechy na ozdobu
Na pyré:
- 2 ks červené papriky
- 3 lyžice olivového oleja
- 1 ks malá cibuľa
- 1 ks strúčik cesnaku
- 1 ks krajec bieleho chleba bez kôrky
- 1 ks soľ
Postup
Krok 1
Baklažány umyte, osušte a odstráňte z nich stopky. Nožom ich nakrájajte po dĺžke na tenké plátky. Potrebujete 16 plátkov.
Krok 2
V hrnci nechajte zovrieť osolenú vodu a plátky baklažánu v nej 2 minúty povarte. Vodu zlejte a plátky osušte.
Krok 3
Mozzarellu nakrájajte na 8 plátkov a každú paradajku tiež na 8 plátkov (okrem prvého a posledného).
Krok 4
Vezmite 2 plátky baklažánu a položte ich krížom cez seba. Do stredu položte plátok paradajky, osoľte a okoreňte. Pridajte lístok bazalky a plátok mozzarelly. Znovu dajte lístok bazalky a paradajku. Osoľte a okoreňte.
Krok 5
Konce baklažánov preložte cez plnku, aby vznikol úhľadný balíček. Rovnakým spôsobom urobte ďalších sedem balíčkov. Odložte ich asi na 20 minút do chladničky.
Krok 6
Pripravte paprikové pyré: Papriky prekrojte na polovice, zbavte ich stopky a semiačok, potrite olejom a grilujte šupkou dole, kým nezačne černieť. Cibuľu aj so šupkou grilujte, kým nezhnedne. Občas otočte.
Krok 7
Papriku aj cibuľu nechajte mierne vychladnúť a ošúpte ich. Dajte do mixéra, pridajte ošúpaný cesnak, chlieb nakrájaný na kocky a olej. Rozmixujte do hladka.
Krok 8
Balíčky potrite olejom a grilujte asi 10 minút. Raz otočte. Podávajte horúce posypané vlašskými orechmi a bazalkou s paprikovým pyré.