Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Balkánsky plameň

Naložené prírodné hovädzie mäsko
Reklama

Balkánsky plameň

  • Dĺžka prípravy (min): 40
  • Počet porcií: 3
  • Náročnosť: stredná

Suroviny

Potrebujeme:

  • 600 g bravčového stehna
  • 60 g údenej slaniny
  • 100 g šampiňónov
  • 80 g cibule
  • 100 g tuku
  • 150 g leča
  • 3 ks strúčiky cesnaku
  • 1 ks feferónku
  • 2 až 3 lyžice kečupu
  • 1 ks soľ";i:10;s:27:"1 ks mleté čierne korenie";i:11;s:18:"1 ks čili korenie";i:12;s:34:"1 ks kapiu a petržlenovú vňať.

Postup

Krok 1

Mäso nakrájame na menšie rezance. Pokrájame aj cibuľu a šampiňóny. Na rozpálenom tuku opražíme pokrájanú slaninu. Pridáme osolené a okorenené mäso, ktoré za stáleho miešania popražíme. Keď je mäso na 80 % mäkké, pridáme pokrájanú cibuľu, šampiňóny, feferónku, roztlačený cesnak a lečo bez šťavy. Dochutíme čili korením a dodusíme. Podávame so zemiakmi alebo ryžou.

Vyberáme pre vás niečo PLUS