Balkánsky plameň
15. 2. 2011, 13:23

Reklama
Balkánsky plameň
- Dĺžka prípravy (min): 40
- Počet porcií: 3
- Náročnosť: stredná
Suroviny
Potrebujeme:
- 600 g bravčového stehna
- 60 g údenej slaniny
- 100 g šampiňónov
- 80 g cibule
- 100 g tuku
- 150 g leča
- 3 ks strúčiky cesnaku
- 1 ks feferónku
- 2 až 3 lyžice kečupu
- 1 ks soľ";i:10;s:27:"1 ks mleté čierne korenie";i:11;s:18:"1 ks čili korenie";i:12;s:34:"1 ks kapiu a petržlenovú vňať.
Postup
Krok 1
Mäso nakrájame na menšie rezance. Pokrájame aj cibuľu a šampiňóny. Na rozpálenom tuku opražíme pokrájanú slaninu. Pridáme osolené a okorenené mäso, ktoré za stáleho miešania popražíme. Keď je mäso na 80 % mäkké, pridáme pokrájanú cibuľu, šampiňóny, feferónku, roztlačený cesnak a lečo bez šťavy. Dochutíme čili korením a dodusíme. Podávame so zemiakmi alebo ryžou.