Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Baranie mäso na cesnaku a zemiakoch

Baranie mäso na cesnaku a zemiakoch
Reklama

Baranie mäso na cesnaku a zemiakoch

  • Dĺžka prípravy (min): 50
  • Počet porcií: 4
  • Náročnosť: vysoká

Suroviny

Potrebujeme:

  • 600 g baranieho mäsa
  • 3 ks dcl octu
  • 60 g bravčovej masti
  • 30 g cesnaku
  • 1 ks soľ
  • 20 g hladkej múky
  • 1 kg zemiakov
  • 2 dl smotany
  • 1 ks zelená petržlenová vňať
  • 1 ks vývar

Postup

Krok 1

Baranie mäso zalejeme octom, riedeným rovnakým dielom vody a necháme odstáť približne 1 – 1,5 hod. Potom mäso potrieme masťou a roztlačeným cesnakom, položíme ho na plech a podlejeme 2 – 3 PL vývaru, ktorý počas pečenia (200 °C) dolievame. Pri pečení posypeme mäso múkou a niekoľkokrát ho obraciame. Počas pečenia baranie mäso obložíme zemiakmi, nakrájanými na kolieska, osolíme a pečieme do mäkka približne 15 min. Potom ho zalejeme smotanou a vložíme na 10 min naspäť do rúry. Mäkké mäso nakrájame na jednotlivé porcie, podávame so zemiakmi a ozdobíme petržlenovou vňaťou.

Vyberáme pre vás niečo PLUS