Baranie mäso na cesnaku a zemiakoch
12. 9. 2011, 18:10

Reklama
Baranie mäso na cesnaku a zemiakoch
- Dĺžka prípravy (min): 50
- Počet porcií: 4
- Náročnosť: vysoká
Suroviny
Potrebujeme:
- 600 g baranieho mäsa
- 3 ks dcl octu
- 60 g bravčovej masti
- 30 g cesnaku
- 1 ks soľ
- 20 g hladkej múky
- 1 kg zemiakov
- 2 dl smotany
- 1 ks zelená petržlenová vňať
- 1 ks vývar
Postup
Krok 1
Baranie mäso zalejeme octom, riedeným rovnakým dielom vody a necháme odstáť približne 1 – 1,5 hod. Potom mäso potrieme masťou a roztlačeným cesnakom, položíme ho na plech a podlejeme 2 – 3 PL vývaru, ktorý počas pečenia (200 °C) dolievame. Pri pečení posypeme mäso múkou a niekoľkokrát ho obraciame. Počas pečenia baranie mäso obložíme zemiakmi, nakrájanými na kolieska, osolíme a pečieme do mäkka približne 15 min. Potom ho zalejeme smotanou a vložíme na 10 min naspäť do rúry. Mäkké mäso nakrájame na jednotlivé porcie, podávame so zemiakmi a ozdobíme petržlenovou vňaťou.