Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Baranina na jabĺčkach

Baranie mäso so zeleninou
Reklama

Baranina na jabĺčkach

  • Dĺžka prípravy (min): 50
  • Počet porcií: 6
  • Náročnosť: stredná

Suroviny

Potrebujeme:

  • 1 kg karé z baraniny
  • 1 ks soľ
  • 1 ks mleté čierne korenie
  • 2 ks strúčiky cesnaku
  • 1 ks citrón
  • 2 lyžice oleja
  • 3 ks kyslejšie jablká.

Postup

Krok 1

Pripravíme si marinádu z oleja a citrónovej šťavy, do ktorej pridáme soľ, korenie, rozotrený cesnak. Karé marinádou potrieme a necháme pod pokrievkou približne hodinu stáť. Rúru zohrejeme na 225 stupňov a karé položíme na ražeň. Pod ražeň dáme panvicu s vodou a pečieme asi 1 hodinu. Kým sa karé pečie, občas natrieme mäso vypečenou šťavou. Jablká ošúpeme a očistíme od jadrovníkov. Pečené mäso narežeme a do zárezov zasunieme plátky jabĺk, ktoré potrieme mäsovou šťavou. Dopečieme v priebehu asi 20 minút.

Vyberáme pre vás niečo PLUS