Baranina na jabĺčkach
4. 2. 2010, 15:53

Reklama
Baranina na jabĺčkach
- Dĺžka prípravy (min): 50
- Počet porcií: 6
- Náročnosť: stredná
Suroviny
Potrebujeme:
- 1 kg karé z baraniny
- 1 ks soľ
- 1 ks mleté čierne korenie
- 2 ks strúčiky cesnaku
- 1 ks citrón
- 2 lyžice oleja
- 3 ks kyslejšie jablká.
Postup
Krok 1
Pripravíme si marinádu z oleja a citrónovej šťavy, do ktorej pridáme soľ, korenie, rozotrený cesnak. Karé marinádou potrieme a necháme pod pokrievkou približne hodinu stáť. Rúru zohrejeme na 225 stupňov a karé položíme na ražeň. Pod ražeň dáme panvicu s vodou a pečieme asi 1 hodinu. Kým sa karé pečie, občas natrieme mäso vypečenou šťavou. Jablká ošúpeme a očistíme od jadrovníkov. Pečené mäso narežeme a do zárezov zasunieme plátky jabĺk, ktoré potrieme mäsovou šťavou. Dopečieme v priebehu asi 20 minút.