Reklama

Bezlepkové halušky

Bezlepkové halušky
Reklama

Bezlepkové halušky

  • Dĺžka prípravy (min): 40
  • Počet porcií: 4
  • Náročnosť: stredná

Suroviny

Potrebujeme:

  • 800 g postrúhaných surových zemiakov
  • 320 g pohánkovej múky
  • 100 g múky Promix Uni
  • 4 ks vajcia
  • 1 ks soľ
  • 1 ks kyslá smotana
  • 125 g bryndze
  • 1 ks údená slanina

Postup

Krok 1

Zo zemiakov pozbierajme vodu, vmiešame múku, vajcia, posolíme. Nahádžeme cez haluškáreň do vriacej vody halušky a necháme zovrieť. Scedíme, prepláchneme vodou a hádžeme do misy, v ktorej sme rozmiešali smotanu s bryndzou. Podľa chuti polejeme vyškvarenou slaninkou.

Pozn. Keď pridáme udusenú kyslú kapustu a vyškvarenú slaninou, vznikne jedlo podobné klasickým strapačkám.

Vyberáme pre vás niečo PLUS