Bezlepkové halušky
18. 2. 2014, 15:23 (aktualizované: 30. 5. 2024, 16:12)

Reklama
Bezlepkové halušky
- Dĺžka prípravy (min): 40
- Počet porcií: 4
- Náročnosť: stredná
Suroviny
Potrebujeme:
- 800 g postrúhaných surových zemiakov
- 320 g pohánkovej múky
- 100 g múky Promix Uni
- 4 ks vajcia
- 1 ks soľ
- 1 ks kyslá smotana
- 125 g bryndze
- 1 ks údená slanina
Postup
Krok 1
Zo zemiakov pozbierajme vodu, vmiešame múku, vajcia, posolíme. Nahádžeme cez haluškáreň do vriacej vody halušky a necháme zovrieť. Scedíme, prepláchneme vodou a hádžeme do misy, v ktorej sme rozmiešali smotanu s bryndzou. Podľa chuti polejeme vyškvarenou slaninkou.
Pozn. Keď pridáme udusenú kyslú kapustu a vyškvarenú slaninou, vznikne jedlo podobné klasickým strapačkám.