Bezlepkový tortový korpus - forma 24 cm
5. 3. 2010, 2:23 (aktualizované: 30. 5. 2024, 15:59)

Reklama
Bezlepkový tortový korpus - forma 24 cm
- Dĺžka prípravy (min): 40
- Počet porcií: 4
- Náročnosť: nízka
Suroviny
Potrebujeme:
- 3 ks vajcia
- 4 ks pol. lyžice kryštálového cukru
- 2 ks vanilkové pudingy (cca 40g)
- 1/2 ks bal. kypriaci prášok
- 1 ks pol. lyžica oleja
- 1 ks pol. lyžica vody
Postup
Krok 1
Z bliekov vyšľaháme tuhý sneh. Žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme kypriaci prášok, cukor, vodu, olej a pudingový prášok a poriadne vymiešame. Opatrne zamiešame bielkový sneh. Cesto nalejeme do tortovej formy (spodok vyložený papierom na pečenie) a pečieme na cca 200°C približne 20 minút.