Boeuf á la mode - hovädzie pečené mäso na víne
20. 12. 2010, 15:23

Reklama
Boeuf á la mode - hovädzie pečené mäso na víne
- Dĺžka prípravy (min): 50
- Počet porcií: 6
- Náročnosť: vysoká
Suroviny
Potrebujeme:
- 800 g guľatého hovädzieho pliecka alebo frikanda
- 1 lyžica soli
- 1/2 lyžica korenia
- 1 štipka mletého klinčeka
- 1/4 lyžica tymianu
- 100 g prerastenej slaniny
- 2 ks ošúpané cibule
- 1 ks mrkva
- 100 g zeleru
- 1/2 ks krajca chleba";i:10;s:23:"1/4 l červeného vína";i:11;s:24:"1/8 l šťavy spod mäsa";i:12;s:23:"2 lyžice vínneho octa";i:13;s:35:"1 ks Obloha: 250 g malých cibuliek";i:14;s:11:"500 g mrkvy
Postup
Krok 1
Mäso potrieme soľou, korením, klinčekom a tymianom. Slaninu, cibuľu, zeleninu a chlieb pokrájame na malé kocky. Slaninu, zeleninu a chlieb opražíme pri stálom miešaní v nahriatom kastróli. Potom pridáme mäso. Červené víno, šťavu spod mäsa a ocot zohrejeme. Postupne prilievame k mäsu. Prikryté dusíme pri nízkej teplote a občas ho obrátime. Cibuľky ošúpeme. Mrkvu očistíme a pokrájame na kolieska. Šťavu 30 minút pred dokončením prepasírujeme a dáme nazad do kastróla. Pridáme cibuľu a mrkvu. Omáčku dochutíme, podávame spolu s nakrájaným mäsom a zeleninou.