Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Boeuf á la mode - hovädzie pečené mäso na víne

Hovädzia sviečkovica s karfiolom a brokolicou
Reklama

Boeuf á la mode - hovädzie pečené mäso na víne

  • Dĺžka prípravy (min): 50
  • Počet porcií: 6
  • Náročnosť: vysoká

Suroviny

Potrebujeme:

  • 800 g guľatého hovädzieho pliecka alebo frikanda
  • 1 lyžica soli
  • 1/2 lyžica korenia
  • 1 štipka mletého klinčeka
  • 1/4 lyžica tymianu
  • 100 g prerastenej slaniny
  • 2 ks ošúpané cibule
  • 1 ks mrkva
  • 100 g zeleru
  • 1/2 ks krajca chleba";i:10;s:23:"1/4 l červeného vína";i:11;s:24:"1/8 l šťavy spod mäsa";i:12;s:23:"2 lyžice vínneho octa";i:13;s:35:"1 ks Obloha: 250 g malých cibuliek";i:14;s:11:"500 g mrkvy

Postup

Krok 1

Mäso potrieme soľou, korením, klinčekom a tymianom. Slaninu, cibuľu, zeleninu a chlieb pokrájame na malé kocky. Slaninu, zeleninu a chlieb opražíme pri stálom miešaní v nahriatom kastróli. Potom pridáme mäso. Červené víno, šťavu spod mäsa a ocot zohrejeme. Postupne prilievame k mäsu. Prikryté dusíme pri nízkej teplote a občas ho obrátime. Cibuľky ošúpeme. Mrkvu očistíme a pokrájame na kolieska. Šťavu 30 minút pred dokončením prepasírujeme a dáme nazad do kastróla. Pridáme cibuľu a mrkvu. Omáčku dochutíme, podávame spolu s nakrájaným mäsom a zeleninou.

Vyberáme pre vás niečo PLUS