Boloňské špagety po slovensky
12. 9. 2011, 18:10 (aktualizované: 30. 5. 2024, 16:07)

Reklama
Boloňské špagety po slovensky
- Dĺžka prípravy (min): 40
- Počet porcií: 4
- Náročnosť: stredná
Suroviny
Potrebujeme:
- 800 ks dkg mletého mäsa
- 1-2 ks rajčinové pretlaky
- 1 ks veľkú cibuľu
- 1 ks cesnak
- 1 ks čierne korenie
- 1 ks soľ
- 1 ks bazalka
- 1 ks hladká múka
- 1 ks tvrdý syr
Postup
Krok 1
Cibuľu očistíme a pokrájame na kocky a na oleji ošmahneme do zlatista. Pridáme osolené a okorenené mleté mäso a opekáme, kým sa pekne nerozpadne na drobné. Potom podlejeme, tak do 2/3 a dusíme do mäkka. Keď je mäso mäkké, pridáme cca 1 až 1 a 1/2 pretlaku rozmiešame, prilejeme vodu, zahustíme zátrepkou, pridáme bazalku (podľa chuti) a necháme prevrieť. Podávame so špenátom a strúhaným syrom