Reklama

Boloňské špagety po slovensky

Boloňské špagety po slovensky
Reklama

Boloňské špagety po slovensky

  • Dĺžka prípravy (min): 40
  • Počet porcií: 4
  • Náročnosť: stredná

Suroviny

Potrebujeme:

  • 800 ks dkg mletého mäsa
  • 1-2 ks rajčinové pretlaky
  • 1 ks veľkú cibuľu
  • 1 ks cesnak
  • 1 ks čierne korenie
  • 1 ks soľ
  • 1 ks bazalka
  • 1 ks hladká múka
  • 1 ks tvrdý syr

Postup

Krok 1

Cibuľu očistíme a pokrájame na kocky a na oleji ošmahneme do zlatista. Pridáme osolené a okorenené mleté mäso a opekáme, kým sa pekne nerozpadne na drobné. Potom podlejeme, tak do 2/3 a dusíme do mäkka. Keď je mäso mäkké, pridáme cca 1 až 1 a 1/2 pretlaku rozmiešame, prilejeme vodu, zahustíme zátrepkou, pridáme bazalku (podľa chuti) a necháme prevrieť. Podávame so špenátom a strúhaným syrom

Vyberáme pre vás niečo PLUS