Bravčová panenka v sezamovej kruste s dijónskou omáčkou a fialovými zemiakmi
24. 5. 2011, 14:23

Reklama
Bravčová panenka v sezamovej kruste s dijónskou omáčkou a fialovými zemiakmi
- Dĺžka prípravy (min): 40
- Počet porcií: 2
- Náročnosť: vysoká
Suroviny
Potrebujeme:
- 300 g bravčovej panenky
- 20 g sezamových semienok
- 2 ks PL dijónskej horčice
- 1 ks dcl olivového oleja
- 1 ks dcl bieleho vína
- 800 g fialových zemiakov
- 1 ks dcl mlieka
- 10 g masla
- 1 ks soľ a korenie
Postup
Krok 1
Bravčovú panenku narežeme na 2 až 3 úhľadné kúsky, osolíme a okoreníme, potrieme dijónskou horčicou a obalíme v sezamových semienkach. Obalené mäso opečieme na prudkom ohni, podlejeme vínom a necháme dusiť do mäkka, mäso má byť pri rozrezaní ružové. Fialové zemiaky uvaríme v slanej vode, scedíme, pridáme maslo a jemne zohriate mlieko a vymiešame na kašu. Zo zemiakovej kaše urobíme za pomoci formy kopček, pridáme bravčovú panenku a jemne polejeme vínovým výpekom.