Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Bravčová panenka v sezamovej kruste s dijónskou omáčkou a fialovými zemiakmi

Vyprážané morčacie roládky
Reklama

Bravčová panenka v sezamovej kruste s dijónskou omáčkou a fialovými zemiakmi

  • Dĺžka prípravy (min): 40
  • Počet porcií: 2
  • Náročnosť: vysoká

Suroviny

Potrebujeme:

  • 300 g bravčovej panenky
  • 20 g sezamových semienok
  • 2 ks PL dijónskej horčice
  • 1 ks dcl olivového oleja
  • 1 ks dcl bieleho vína
  • 800 g fialových zemiakov
  • 1 ks dcl mlieka
  • 10 g masla
  • 1 ks soľ a korenie

Postup

Krok 1

Bravčovú panenku narežeme na 2 až 3 úhľadné kúsky, osolíme a okoreníme, potrieme dijónskou horčicou a obalíme v sezamových semienkach. Obalené mäso opečieme na prudkom ohni, podlejeme vínom a necháme dusiť do mäkka, mäso má byť pri rozrezaní ružové. Fialové zemiaky uvaríme v slanej vode, scedíme, pridáme maslo a jemne zohriate mlieko a vymiešame na kašu. Zo zemiakovej kaše urobíme za pomoci formy kopček, pridáme bravčovú panenku a jemne polejeme vínovým výpekom.

Vyberáme pre vás niečo PLUS