Reklama

Bravčová pečeň s červenou kapustou

Kuracia pečeň s jablkami
Reklama

Bravčová pečeň s červenou kapustou

  • Dĺžka prípravy (min): 50
  • Počet porcií: 2
  • Náročnosť: stredná

Suroviny

Potrebujeme:

  • 250 g bravčovej pečene
  • 50 g mletých orechov
  • 200 g ryže
  • 300 ml sladkej smotany
  • 1 ks cibuľa
  • 1 ks hlávka červenej kapusty
  • 2 ks jablká
  • 1 ks 1PL kryštálového cukru
  • 1 ks 1PL octu
  • 1 ks čierne mleté korenie";i:10;s:10:"1 ks rasca";i:11;s:9:"1 ks olej";i:12;s:9:"1 ks soľ

Postup

Krok 1

Na oleji speníme cibuľku, pridáme nasekané orechy, pokrájanú pečeň a spolu restujeme, kým pečeň nezmäkne. Po vychladnutí všetko spolu pomelieme na hladkú kašu. Na oleji skaramelizujeme cukor, pridáme ne rezance nakrájanú červenú kapustu, rascu, soľ a ocot. Keď kapusta pustí šťavu, pridáme nastrúhané jablká a dusíme do mäkka. Do zapekacej nádoby navrstvíme polovicu kapustovej zmesi, pečeň, uvarenú ryžu a zvyšnú polovicu kapustovej zmesi. Zľahka zalejeme smotanou a zapekáme v rúre pri 150°C 20 min.

Vyberáme pre vás niečo PLUS