Bravčová pečeň s červenou kapustou
24. 5. 2011, 15:35 (aktualizované: 30. 5. 2024, 16:04)

Reklama
Bravčová pečeň s červenou kapustou
- Dĺžka prípravy (min): 50
- Počet porcií: 2
- Náročnosť: stredná
Suroviny
Potrebujeme:
- 250 g bravčovej pečene
- 50 g mletých orechov
- 200 g ryže
- 300 ml sladkej smotany
- 1 ks cibuľa
- 1 ks hlávka červenej kapusty
- 2 ks jablká
- 1 ks 1PL kryštálového cukru
- 1 ks 1PL octu
- 1 ks čierne mleté korenie";i:10;s:10:"1 ks rasca";i:11;s:9:"1 ks olej";i:12;s:9:"1 ks soľ
Postup
Krok 1
Na oleji speníme cibuľku, pridáme nasekané orechy, pokrájanú pečeň a spolu restujeme, kým pečeň nezmäkne. Po vychladnutí všetko spolu pomelieme na hladkú kašu. Na oleji skaramelizujeme cukor, pridáme ne rezance nakrájanú červenú kapustu, rascu, soľ a ocot. Keď kapusta pustí šťavu, pridáme nastrúhané jablká a dusíme do mäkka. Do zapekacej nádoby navrstvíme polovicu kapustovej zmesi, pečeň, uvarenú ryžu a zvyšnú polovicu kapustovej zmesi. Zľahka zalejeme smotanou a zapekáme v rúre pri 150°C 20 min.