Reklama

Bravčové na hríboch

Syrovo–pórovo–mäsový hrniec
Reklama

Bravčové na hríboch

  • Dĺžka prípravy (min): 50
  • Počet porcií: 2
  • Náročnosť: stredná

Suroviny

Potrebujeme:

  • 350 g bravčového stehna
  • 50 g masla
  • 2 ks PL oleja
  • 1 ks múku na obaľovanie
  • 1 ks strúčik cesnak
  • 1 ks viazanička petržlenovej vňate
  • 300 g dubákov (alebo šampiňónov)
  • 1 ks citrón
  • 1 ks soľ
  • 1 ks biele korenie";i:10;s:11:"1 ks vývar

Postup

Krok 1

Hríby nakrájame a mäso naklepeme. Na panvici zohrejeme pol masla s olejom, pridáme mäso obalené v múke, soľ, biele korenie a necháme opražiť. V ďalšom hrnci necháme variť hríby so zvyškom masla a oleja s cesnakom. Pridáme soľ a ku koncu petržlenovú vňať. Ak treba, pridáme k mäsu hovädzí vývar. Mäso podávame pokryté hríbmi. Ako prílohu odporúčame cestovinu penne.

Vyberáme pre vás niečo PLUS