Bravčové na hríboch
24. 5. 2011, 16:09 (aktualizované: 30. 5. 2024, 16:04)

Reklama
Bravčové na hríboch
- Dĺžka prípravy (min): 50
- Počet porcií: 2
- Náročnosť: stredná
Suroviny
Potrebujeme:
- 350 g bravčového stehna
- 50 g masla
- 2 ks PL oleja
- 1 ks múku na obaľovanie
- 1 ks strúčik cesnak
- 1 ks viazanička petržlenovej vňate
- 300 g dubákov (alebo šampiňónov)
- 1 ks citrón
- 1 ks soľ
- 1 ks biele korenie";i:10;s:11:"1 ks vývar
Postup
Krok 1
Hríby nakrájame a mäso naklepeme. Na panvici zohrejeme pol masla s olejom, pridáme mäso obalené v múke, soľ, biele korenie a necháme opražiť. V ďalšom hrnci necháme variť hríby so zvyškom masla a oleja s cesnakom. Pridáme soľ a ku koncu petržlenovú vňať. Ak treba, pridáme k mäsu hovädzí vývar. Mäso podávame pokryté hríbmi. Ako prílohu odporúčame cestovinu penne.