Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Bravčové karé na kyslej kapuste

Sedliacka kapusta s bračovinou
Reklama

Bravčové karé na kyslej kapuste

  • Dĺžka prípravy (min): 40
  • Počet porcií: 6
  • Náročnosť: stredná

Suroviny

Potrebujeme:

  • 1/2 kg kyslej kapusty
  • 700 g vykosteného karé
  • 300 g tvrdého syru Eidam
  • 2 ks vajcia
  • 1 ks kyslá smotana
  • 1 ks biely jogurt
  • 1 ks vegeta
  • 1 ks soľ
  • 1 ks ako príloha opekané zemiaky

Postup

Krok 1

Na dno vymasteného plechu dáme kyslú kapustu. Na ňu naukladáme plátky bravčového karé, ktoré sa predtým desať hodín marinovalo v zmesi pripravenej zo smotany, vajec, jogurtu, vegety a soli. Do plechu vlejeme aj zvyšok marinády. Všetko pečieme dvadsaťpäť minút. Na záver mäso posypeme nastrúhaným syrom a necháme ešte pár minút zapekať. Podávame s opekanými zemiakmi.

Vyberáme pre vás niečo PLUS