Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Bravčové karé s ovocím

Sviečkové rezy s banánom
Reklama

Bravčové karé s ovocím

  • Dĺžka prípravy (min): 50
  • Počet porcií: 3
  • Náročnosť: vysoká

Suroviny

Potrebujeme:

  • 600 g bravčového karé bez kosti
  • 1 ks mletú červenú papriku
  • 100 g sušených sliviek bez kôstok
  • 1 ks mleté čierne korenie
  • 4 ks jablká
  • 1 ks soľ

Postup

Krok 1

Do karé vcelku urobíme nožom v strede pozdĺžny otvor, ktorý opačným koncom varechy zväčšíme. Do otvoru natlačíme sušené slivky. Konce mäsa uzatvoríme ihlami. Celý kus mäsa vložíme do horúceho tuku a zo všetkých strán opražíme. Mäso vyberieme, okoreníme, osolíme a vložíme do pekáča. Podlejeme vodou, pekáč prikryjeme alobalom, vložíme do rúry a pečieme asi 40 minút. K mäsu pridáme pokrájané jablká, ak nám zostali slivky tak aj tie, papriku zmiešame s olejom a potreme ním mäso, podľa potreby podlejeme a pečieme odokryté asi 20 minút.

Vyberáme pre vás niečo PLUS