Bravčové karé s ovocím
15. 2. 2011, 13:23

Reklama
Bravčové karé s ovocím
- Dĺžka prípravy (min): 50
- Počet porcií: 3
- Náročnosť: vysoká
Suroviny
Potrebujeme:
- 600 g bravčového karé bez kosti
- 1 ks mletú červenú papriku
- 100 g sušených sliviek bez kôstok
- 1 ks mleté čierne korenie
- 4 ks jablká
- 1 ks soľ
Postup
Krok 1
Do karé vcelku urobíme nožom v strede pozdĺžny otvor, ktorý opačným koncom varechy zväčšíme. Do otvoru natlačíme sušené slivky. Konce mäsa uzatvoríme ihlami. Celý kus mäsa vložíme do horúceho tuku a zo všetkých strán opražíme. Mäso vyberieme, okoreníme, osolíme a vložíme do pekáča. Podlejeme vodou, pekáč prikryjeme alobalom, vložíme do rúry a pečieme asi 40 minút. K mäsu pridáme pokrájané jablká, ak nám zostali slivky tak aj tie, papriku zmiešame s olejom a potreme ním mäso, podľa potreby podlejeme a pečieme odokryté asi 20 minút.