Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Bravčové mäso po čínsky

Pivový guláš
Reklama

Bravčové mäso po čínsky

  • Dĺžka prípravy (min): 50
  • Počet porcií: 6
  • Náročnosť: stredná

Suroviny

Potrebujeme:

  • 600 g bravčového mäsa
  • 1 ks pór
  • 1 ks mandle
  • 1 ks biele víno
  • 1 ks cesnak
  • 1 ks soľ
  • 1 ks Solamyl
  • 1 ks sójová omáčka
  • 1 ks cukor

Postup

Krok 1

Mäso pokrájame priečne cez vlákna na rezančeky. Pór rozrežeme na 4 cm kúsky a potom na pásiky široké 5 mm. Olúpané mandle nahrubo posekáme a opražíme na sucho. Zvlášť v nádobe zmiešame víno, sójovú omáčku, cukor, Solamyl a rozotrený cesnak. Pripravené mäso prudko opečieme na rozpálenom oleji, pridáme pór a krátko podusíme. Nakoniec primiešame pripravenú omáčku a spolu prevaríme. Pred podávaním mäso posypeme opraženými mandľami. Vhodnou prílohou je varená alebo dusená ryža.

Vyberáme pre vás niečo PLUS