Bravčové mäso po čínsky
4. 2. 2010, 15:53

Reklama
Bravčové mäso po čínsky
- Dĺžka prípravy (min): 50
- Počet porcií: 6
- Náročnosť: stredná
Suroviny
Potrebujeme:
- 600 g bravčového mäsa
- 1 ks pór
- 1 ks mandle
- 1 ks biele víno
- 1 ks cesnak
- 1 ks soľ
- 1 ks Solamyl
- 1 ks sójová omáčka
- 1 ks cukor
Postup
Krok 1
Mäso pokrájame priečne cez vlákna na rezančeky. Pór rozrežeme na 4 cm kúsky a potom na pásiky široké 5 mm. Olúpané mandle nahrubo posekáme a opražíme na sucho. Zvlášť v nádobe zmiešame víno, sójovú omáčku, cukor, Solamyl a rozotrený cesnak. Pripravené mäso prudko opečieme na rozpálenom oleji, pridáme pór a krátko podusíme. Nakoniec primiešame pripravenú omáčku a spolu prevaríme. Pred podávaním mäso posypeme opraženými mandľami. Vhodnou prílohou je varená alebo dusená ryža.