Reklama

Bravčové mäso so šampiňónmi

Labužnícke rezne
Reklama

Bravčové mäso so šampiňónmi

  • Dĺžka prípravy (min): 50
  • Počet porcií: 4
  • Náročnosť: stredná

Suroviny

Potrebujeme:

  • 600 g bravčového mäsa
  • 1 ks cibuľa
  • 1 ks cesnak
  • 1 ks soľ
  • 1 ks paradajkový pretlak
  • 1 ks šampiňóny v konzerve

Postup

Krok 1

Na oleji speníme cibuľku, pridáme umyté mäso nakrájané na kocky, opražime ho, osolíme, pridáme prelisovaný cesnak (2 strúčiky), podlejeme vodou a dusíme. K poloudusenému mäsu pridáme krájané šampiňóny z konzervy, premiešame a ďalej necháme dusiť. Pred koncom pridáme jeden paradajkový pretlak, premiešame. Môžeme dochutiť troškou cukru - podľa chuti a ešte podusíme. Priebežne sa môže dolievať voda. Podávame s ryžou, do ktorej pridáme mrazený hrášok.