Bravčové mäso so šampiňónmi
24. 5. 2011, 16:08 (aktualizované: 30. 5. 2024, 16:04)

Reklama
Bravčové mäso so šampiňónmi
- Dĺžka prípravy (min): 50
- Počet porcií: 4
- Náročnosť: stredná
Suroviny
Potrebujeme:
- 600 g bravčového mäsa
- 1 ks cibuľa
- 1 ks cesnak
- 1 ks soľ
- 1 ks paradajkový pretlak
- 1 ks šampiňóny v konzerve
Postup
Krok 1
Na oleji speníme cibuľku, pridáme umyté mäso nakrájané na kocky, opražime ho, osolíme, pridáme prelisovaný cesnak (2 strúčiky), podlejeme vodou a dusíme. K poloudusenému mäsu pridáme krájané šampiňóny z konzervy, premiešame a ďalej necháme dusiť. Pred koncom pridáme jeden paradajkový pretlak, premiešame. Môžeme dochutiť troškou cukru - podľa chuti a ešte podusíme. Priebežne sa môže dolievať voda. Podávame s ryžou, do ktorej pridáme mrazený hrášok.