Bravčové mäso na šťave
4. 2. 2010, 15:53 (aktualizované: 30. 5. 2024, 15:58)

Reklama
Bravčové mäso na šťave
- Dĺžka prípravy (min): 50
- Počet porcií: 4
- Náročnosť: stredná
Suroviny
Potrebujeme:
- 1 ks olej
- 1 ks mrkva
- 1 ks bravčové stehno
- 1 ks petržlen
- 1 ks zeler
- 1 ks hovädzí bujón
- 1 ks hladká múka na zahustenie
- 1 ks soľ
- 1 ks nové korenie
- 1 ks mleté čierne korenie";i:10;s:18:"1 ks bobkový list
Postup
Krok 1
Mäso nakrájame na kocky, orestujeme na oleji. Mrkvu postrúhame a pridáme k mäsu spolu s kockou zeleru a trochou petržlenu. Podlejeme, prikryté dusíme. Pridáme hovädzí bujón, korenie a opäť podusíme. Vo vode rozšľaháme hladkú múku, pridáme k mäsu a necháme pár minút prevrieť. Podávame s ryžou alebo zemiakovým pyré.