Bravčové rezne so zemiakmi v alobale
15. 2. 2011, 13:23 (aktualizované: 30. 5. 2024, 16:03)

Reklama
Bravčové rezne so zemiakmi v alobale
- Dĺžka prípravy (min): 50
- Počet porcií: 2
- Náročnosť: vysoká
Suroviny
Potrebujeme:
- 400 g bravčového mäsa
- 1 ks soľ
- 80 g údenej slaniny
- 80 g cibule
- 200 g zemiakov
- 1 ks sladká paprika
- 1 ks mleté čierne korenie
- 1 ks masť
- 1 ks alobal
Postup
Krok 1
Umyté bravčové mäso pokrájame na osem rezňov a naklepeme. Osolíme a na štyri rezne pokladieme na plátky pokrájanú údenú slaninu, na kolieska pokrájanú cibuľu, očistené, umyté a na kolieska pokrájané zemiaky. všetko posolíme, okoreníme paprikou a mletým čiernym korením. Založíme ostatnými rezňami a dáme na vymastený alobal. Každú porciu samostatne zabalíme a poukladáme na suchý plech. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme asi 40 minút.