Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Bravčové stehno na zelenine

Milánska špecialita
Reklama

Bravčové stehno na zelenine

  • Dĺžka prípravy (min): 40
  • Počet porcií: 4
  • Náročnosť: stredná

Suroviny

Potrebujeme:

  • 600 g vykosteného bravčového karé
  • 20 g masla
  • 200 g cukiny
  • 1 ks cibuľa
  • 1 ks žĺtok
  • 1 ks viazanička petržlenovej vňate
  • 3 ks PL oleja
  • 1 ks PL hladkej múky
  • 1 ks PL horčice
  • 1 ks sušený tymián";i:10;s:23:"1 ks sušený rozmarín";i:11;s:43:"1 ks majorán mleté čierne korenie a soľ

Postup

Krok 1

Mastné okraje mäsa narežeme do hĺbky 1 cm. Na drobno nakrájanú cibuľu orestujeme na oleji a necháme vychladnúť. Nasekanú petržlenovú vňať premiešame s nakrájanou cukinou, cibuľou, tymiánom, rozmarínom, majoránom, žĺtkom a múkou, osolíme a okoreníme. Na masle pri vysokej teplote z oboch strán 2-3 min. restujeme steaky, osolíme ich, okoreníme, z oboch strán potrieme horčicou a uložíme do zapekacej nádoby. Mäso pokryjeme cukinovo-bylinkovou zmesou a pečieme vo vyhriatej rúre 15 min. Podávame s varenými zemiakmi, dodekorované plátkami opečenej cukiny.

Vyberáme pre vás niečo PLUS