Bravčové stehno na zelenine
24. 5. 2011, 16:10

Reklama
Bravčové stehno na zelenine
- Dĺžka prípravy (min): 40
- Počet porcií: 4
- Náročnosť: stredná
Suroviny
Potrebujeme:
- 600 g vykosteného bravčového karé
- 20 g masla
- 200 g cukiny
- 1 ks cibuľa
- 1 ks žĺtok
- 1 ks viazanička petržlenovej vňate
- 3 ks PL oleja
- 1 ks PL hladkej múky
- 1 ks PL horčice
- 1 ks sušený tymián";i:10;s:23:"1 ks sušený rozmarín";i:11;s:43:"1 ks majorán mleté čierne korenie a soľ
Postup
Krok 1
Mastné okraje mäsa narežeme do hĺbky 1 cm. Na drobno nakrájanú cibuľu orestujeme na oleji a necháme vychladnúť. Nasekanú petržlenovú vňať premiešame s nakrájanou cukinou, cibuľou, tymiánom, rozmarínom, majoránom, žĺtkom a múkou, osolíme a okoreníme. Na masle pri vysokej teplote z oboch strán 2-3 min. restujeme steaky, osolíme ich, okoreníme, z oboch strán potrieme horčicou a uložíme do zapekacej nádoby. Mäso pokryjeme cukinovo-bylinkovou zmesou a pečieme vo vyhriatej rúre 15 min. Podávame s varenými zemiakmi, dodekorované plátkami opečenej cukiny.