Reklama

Bravčový perkelt

Rybací guláš
Reklama

Bravčový perkelt

  • Dĺžka prípravy (min): 40
  • Počet porcií: 4
  • Náročnosť: stredná

Suroviny

Potrebujeme:

  • 500 g bravčového pliecka
  • 60 g masti
  • 80 g cibule
  • 1 ks mletá červená paprika
  • 1 ks rasca
  • 1 ks mleté čierne korenie
  • 1 ks feferón
  • 2 dl 33 % smotany
  • 40 g hladkej múky

Postup

Krok 1

Umyté mäso pokrájame na kocky. Na masti opražíme pokrájanú cibuľu, pridáme mäso, mletú papriku, podlejeme horúcou vodou a dusíme. Potom pridáme mleté čierne korenie, tlčenú rascu, feferón a zahustíme smotanou, v ktorej sme rozšľahali múku. Za občasného miešania ešte povaríme. Podávame s varenými kolienkami a kyslou uhorkou.