Bravčový perkelt
15. 2. 2011, 13:23 (aktualizované: 30. 5. 2024, 16:03)

Reklama
Bravčový perkelt
- Dĺžka prípravy (min): 40
- Počet porcií: 4
- Náročnosť: stredná
Suroviny
Potrebujeme:
- 500 g bravčového pliecka
- 60 g masti
- 80 g cibule
- 1 ks mletá červená paprika
- 1 ks rasca
- 1 ks mleté čierne korenie
- 1 ks feferón
- 2 dl 33 % smotany
- 40 g hladkej múky
Postup
Krok 1
Umyté mäso pokrájame na kocky. Na masti opražíme pokrájanú cibuľu, pridáme mäso, mletú papriku, podlejeme horúcou vodou a dusíme. Potom pridáme mleté čierne korenie, tlčenú rascu, feferón a zahustíme smotanou, v ktorej sme rozšľahali múku. Za občasného miešania ešte povaríme. Podávame s varenými kolienkami a kyslou uhorkou.