Reklama

Bravčový tokáň

Zbojnícky guláš
Reklama

Bravčový tokáň

  • Dĺžka prípravy (min): 40
  • Počet porcií: 3
  • Náročnosť: stredná

Suroviny

Potrebujeme:

  • 500 ks až 600 g bravčového pliecka
  • 2 ks PL masti
  • 2 ks väčšie cibule
  • 50 g slaninky
  • 1 ks KL červenej sladkej papriky
  • 1 ks PL polohrubej múky
  • 2 ks papriky
  • 2 ks rajčiny
  • 1 ks 250-300 ml kyslej smotany
  • 2 ks strúčiky cesnaku";i:10;s:23:"1 ks 200-250 ml vývaru";i:11;s:24:"1 ks soľ podľa potreby

Postup

Krok 1

Do hrnca vložime nakrájanú na malé kocky slaninku a cibuľu, pridáme na rezance nakrájané mäsko, pridáme papriku, rajčiny a masť. Dobre premiešame a opražíme do zlatista. Neskôr pridáme múku zmiešanú so sladkou červenou paprikou opražíme a pridáme vývar a dusíme do mäkka. Pred koncom pridáme pretlačený cesnak a zalejeme smotanou, ale už nevaríme len necháme prehriať.

Vyberáme pre vás niečo PLUS