Bravčový tokáň
15. 2. 2011, 13:23 (aktualizované: 30. 5. 2024, 16:03)

Reklama
Bravčový tokáň
- Dĺžka prípravy (min): 40
- Počet porcií: 3
- Náročnosť: stredná
Suroviny
Potrebujeme:
- 500 ks až 600 g bravčového pliecka
- 2 ks PL masti
- 2 ks väčšie cibule
- 50 g slaninky
- 1 ks KL červenej sladkej papriky
- 1 ks PL polohrubej múky
- 2 ks papriky
- 2 ks rajčiny
- 1 ks 250-300 ml kyslej smotany
- 2 ks strúčiky cesnaku";i:10;s:23:"1 ks 200-250 ml vývaru";i:11;s:24:"1 ks soľ podľa potreby
Postup
Krok 1
Do hrnca vložime nakrájanú na malé kocky slaninku a cibuľu, pridáme na rezance nakrájané mäsko, pridáme papriku, rajčiny a masť. Dobre premiešame a opražíme do zlatista. Neskôr pridáme múku zmiešanú so sladkou červenou paprikou opražíme a pridáme vývar a dusíme do mäkka. Pred koncom pridáme pretlačený cesnak a zalejeme smotanou, ale už nevaríme len necháme prehriať.