Bryndzové pirohy
7. 6. 2019, 19:10

Reklama
Bryndzové pirohy
- Dĺžka prípravy (min): 40
- Počet porcií: 5
- Náročnosť: nízka
Suroviny
Potrebujeme:
- 1 kg zemiakov
- 800 g polohrubej múky (prípadne aj viac)
- 2 ks vajcia
- 250 g bryndze (aj na posypanie)
- 100 g oravskej alebo údenej slaniny (nemusí byť)
- 1 ks nasekaný kôpor
Postup
Krok 1
Zemiaky uvarte v šupke a nechajte vychladnúť (môžete ich uvariť aj deň vopred). Očistite a pretlačte cez lis na zemiaky alebo pomeľte. Pridajte múku, vajcia, soľ a pripravte husté cesto. Kuchynskú dosku pomúčte a cesto rozvaľkajte na hrúbkou 4 milimetre. Špeciálnou formičkou alebo väčším pohárom z neho vykrajujte pirohy a naplňte bryndzou. Cesto prehnite na polovicu a okraje stlačte pomocou vidličky. Pirohy varte v mierne osolenej vode, kým nevyplávajú na hladinu. Prepláchnite a podávajte posypané rozmrvenou bryndzou, kôprom a podľa chuti vyškvarenou slaninkou.