Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Bryndzové pirohy

Bryndzové pirohy
Reklama

Bryndzové pirohy

  • Dĺžka prípravy (min): 40
  • Počet porcií: 5
  • Náročnosť: nízka

Suroviny

Potrebujeme:

  • 1 kg zemiakov
  • 800 g polohrubej múky (prípadne aj viac)
  • 2 ks vajcia
  • 250 g bryndze (aj na posypanie)
  • 100 g oravskej alebo údenej slaniny (nemusí byť)
  • 1 ks nasekaný kôpor

Postup

Krok 1

Zemiaky uvarte v šupke a nechajte vychladnúť (môžete ich uvariť aj deň vopred). Očistite a pretlačte cez lis na zemiaky alebo pomeľte. Pridajte múku, vajcia, soľ a pripravte husté cesto. Kuchynskú dosku pomúčte a cesto rozvaľkajte na hrúbkou 4 milimetre. Špeciálnou formičkou alebo väčším pohárom z neho vykrajujte pirohy a naplňte bryndzou. Cesto prehnite na polovicu a okraje stlačte pomocou vidličky. Pirohy varte v mierne osolenej vode, kým nevyplávajú na hladinu. Prepláchnite a podávajte posypané rozmrvenou bryndzou, kôprom a podľa chuti vyškvarenou slaninkou.

Vyberáme pre vás niečo PLUS