MENU
Vyhľadávanie:

Šťavnaté recepty Bryndzový mrežovník: Posúch zo slovenskej kuchyne

  • 35 min.
  • 6 porcie
  • Stredná

Potrebujete tieto suroviny:

Na cesto:

  • 500 g
    polohrubej múky
  • ks
    sušené droždie
  • lyžica
    cukru
  • 70 g
    tuku
  • ks
    žĺtky
  • lyžice
    soli
  • 300 ml
    teplého mlieka

Na plnku:

  • 500 g
    bryndze
  • ks
    biely jogurt
  • 200 g
    zemiakov
  • 50 g
    masla
  • ks
    vajcia
  • lyžica
    nasekaného kôpru
  • lyžica
    mletej červenej papriky
  • 100 g
    prerastanej slaninky
  • ks
    sterilizované slané
  • ks
    olivy
  • ks
    vajce na potretie

Postup

Suroviny na cesto vymieste a nechajte kysnúť asi 20 minút.

Zemiaky uvarte a vychladnuté nastrúhajte. Všetky suroviny na plnku zmiešajte. Cesto rozdeľte. Jednu polovicu vyvaľkajte a preložte na vymastený plech. Potrite bryndzovou plnkou a posypte nakrájanou slaninou.

Z druhej polovice cesta nakrájajte pásiky a uložte navrch ako mriežku. Do každej mriežky dajte polovicu olivy, mriežky potrite rozšľahaným vajcom a nechajte ešte 15 minút kysnúť. Dajte piecť na 180 °C na 25-30 minút.
smudge

Video