- 35 min.
- 6 porcie
- Stredná
Potrebujete tieto suroviny:
Na cesto:
- 500 gpolohrubej múky
- 1 kssušené droždie
- 1 lyžicacukru
- 70 gtuku
- 2 ksžĺtky
- 2 lyžicesoli
- 300 mlteplého mlieka
Na plnku:
- 500 gbryndze
- 1 ksbiely jogurt
- 200 gzemiakov
- 50 gmasla
- 2 ksvajcia
- 1 lyžicanasekaného kôpru
- 1 lyžicamletej červenej papriky
- 100 gprerastanej slaninky
- 1 kssterilizované slané
- 1 ksolivy
- 1 ksvajce na potretie
Postup
Suroviny na cesto vymieste a nechajte kysnúť asi 20 minút.
Zemiaky uvarte a vychladnuté nastrúhajte. Všetky suroviny na plnku zmiešajte. Cesto rozdeľte. Jednu polovicu vyvaľkajte a preložte na vymastený plech. Potrite bryndzovou plnkou a posypte nakrájanou slaninou.
Z druhej polovice cesta nakrájajte pásiky a uložte navrch ako mriežku. Do každej mriežky dajte polovicu olivy, mriežky potrite rozšľahaným vajcom a nechajte ešte 15 minút kysnúť. Dajte piecť na 180 °C na 25-30 minút.