Bryndzový mrežovník: Posúch zo slovenskej kuchyne
26. 4. 2022, 20:00 (aktualizované: 30. 5. 2024, 16:35)

Zdroj: Shutterstock
Reklama
Pridajte doň olivy a dobrota je na svete. Prajeme dobrú chuť!
- Dĺžka prípravy (min): 35
- Počet porcií: 6
- Náročnosť: stredná
Suroviny
Na cesto:
- 500 g polohrubej múky
- 1 ks sušené droždie
- 1 lyžica cukru
- 70 g tuku
- 2 ks žĺtky
- 2 lyžice soli
- 300 ml teplého mlieka
Na plnku:
- 500 g bryndze
- 1 ks biely jogurt
- 200 g zemiakov
- 50 g masla
- 2 ks vajcia
- 1 lyžica nasekaného kôpru
- 1 lyžica mletej červenej papriky
- 100 g prerastanej slaninky
- 1 ks sterilizované slané
- 1 ks olivy";i:10;s:22:"1 ks vajce na potretie
Postup
Krok 1
Suroviny na cesto vymieste a nechajte kysnúť asi 20 minút.
Krok 2
Zemiaky uvarte a vychladnuté nastrúhajte. Všetky suroviny na plnku zmiešajte. Cesto rozdeľte. Jednu polovicu vyvaľkajte a preložte na vymastený plech. Potrite bryndzovou plnkou a posypte nakrájanou slaninou.
Krok 3
Z druhej polovice cesta nakrájajte pásiky a uložte navrch ako mriežku. Do každej mriežky dajte polovicu olivy, mriežky potrite rozšľahaným vajcom a nechajte ešte 15 minút kysnúť. Dajte piecť na 180 °C na 25-30 minút.