Reklama

Bryndzový mrežovník: Posúch zo slovenskej kuchyne

Bryndzový mrežovník s olivami

Zdroj: Shutterstock

Reklama

Pridajte doň olivy a dobrota je na svete. Prajeme dobrú chuť!

  • Dĺžka prípravy (min): 35
  • Počet porcií: 6
  • Náročnosť: stredná

Suroviny

Na cesto:

  • 500 g polohrubej múky
  • 1 ks sušené droždie
  • 1 lyžica cukru
  • 70 g tuku
  • 2 ks žĺtky
  • 2 lyžice soli
  • 300 ml teplého mlieka

Na plnku:

  • 500 g bryndze
  • 1 ks biely jogurt
  • 200 g zemiakov
  • 50 g masla
  • 2 ks vajcia
  • 1 lyžica nasekaného kôpru
  • 1 lyžica mletej červenej papriky
  • 100 g prerastanej slaninky
  • 1 ks sterilizované slané
  • 1 ks olivy";i:10;s:22:"1 ks vajce na potretie

Postup

Krok 1

Suroviny na cesto vymieste a nechajte kysnúť asi 20 minút.

Krok 2

Zemiaky uvarte a vychladnuté nastrúhajte. Všetky suroviny na plnku zmiešajte. Cesto rozdeľte. Jednu polovicu vyvaľkajte a preložte na vymastený plech. Potrite bryndzovou plnkou a posypte nakrájanou slaninou.

Krok 3

Z druhej polovice cesta nakrájajte pásiky a uložte navrch ako mriežku. Do každej mriežky dajte polovicu olivy, mriežky potrite rozšľahaným vajcom a nechajte ešte 15 minút kysnúť. Dajte piecť na 180 °C na 25-30 minút.