Reklama

Burgundské hovädzie

Burgundské hovädzie
Reklama

Burgundské hovädzie

  • Dĺžka prípravy (min): 50
  • Počet porcií: 4
  • Náročnosť: vysoká

Suroviny

Potrebujeme:

  • pol ks fľaše burgundského červeného vína
  • 1 ks 1
  • 5 kg jemného hovädzieho mäsa
  • 200 g údenej slaniny
  • 400 g mrkvy
  • 400 g cibule
  • 2 ks strúčiky cesnaku
  • 1 ks bobkový list
  • 1 ks vetvička tymiánu
  • 4 ks PL arašidového oleja";i:10;s:25:"1 ks petržlenová vňať";i:11;s:10:"1 ks múka";i:12;s:9:"1 ks soľ";i:13;s:20:"1 ks čierne korenie";i:14;s:36:"1 ks – 2 kocky hovädzieho bujónu

Postup

Krok 1

Na oleji opečieme na väčšie kúsky nakrájané hovädzie mäso, na kocky nakrájanú slaninu, mrkvu, cibuľu a cesnak. Keď je mäso dozlatista opečené, poprášime ho múkou a premiešame. Celú zmes polejeme vínom, osolíme a pridáme čierne korenie a bobkový list. Necháme dusiť 2,5 hod. Na záver pridáme kocky bujónu. Ako prílohu podávame cestoviny, ryžu, alebo varené zemiaky.

Vyberáme pre vás niečo PLUS