Burgundské hovädzie
12. 9. 2011, 18:11 (aktualizované: 30. 5. 2024, 16:07)

Reklama
Burgundské hovädzie
- Dĺžka prípravy (min): 50
- Počet porcií: 4
- Náročnosť: vysoká
Suroviny
Potrebujeme:
- pol ks fľaše burgundského červeného vína
- 1 ks 1
- 5 kg jemného hovädzieho mäsa
- 200 g údenej slaniny
- 400 g mrkvy
- 400 g cibule
- 2 ks strúčiky cesnaku
- 1 ks bobkový list
- 1 ks vetvička tymiánu
- 4 ks PL arašidového oleja";i:10;s:25:"1 ks petržlenová vňať";i:11;s:10:"1 ks múka";i:12;s:9:"1 ks soľ";i:13;s:20:"1 ks čierne korenie";i:14;s:36:"1 ks – 2 kocky hovädzieho bujónu
Postup
Krok 1
Na oleji opečieme na väčšie kúsky nakrájané hovädzie mäso, na kocky nakrájanú slaninu, mrkvu, cibuľu a cesnak. Keď je mäso dozlatista opečené, poprášime ho múkou a premiešame. Celú zmes polejeme vínom, osolíme a pridáme čierne korenie a bobkový list. Necháme dusiť 2,5 hod. Na záver pridáme kocky bujónu. Ako prílohu podávame cestoviny, ryžu, alebo varené zemiaky.