Česká sviečková na smotane
15. 2. 2011, 13:23 (aktualizované: 30. 5. 2024, 16:03)

Reklama
Česká sviečková na smotane
- Dĺžka prípravy (min): 50
- Počet porcií: 4
- Náročnosť: vysoká
Suroviny
Potrebujeme:
- 500 g hovädzieho mäsa
- 4-5 ks stredne veľkej mrkvy
- 2 ks petržleny
- 1 ks polovička zeleru
- 3 ks bobkové listy
- 1 ks čierne korenie
- 1 ks nové korenie
- 1 ks soľ
- 1 ks tymian
- 1 ks maslo";i:10;s:21:"1 ks polohrubá múka";i:11;s:19:"1 ks kyslá smotana";i:12;s:16:"1 ks šľahačka";i:13;s:12:"1 ks citrón";i:14;s:14:"1 ks brusnice.
Postup
Krok 1
V hrnci si speníme dve menšie cibule a orestujeme. Pridáme mäso v celku prudko opečieme z oboch strán, pridáme nahrubo nastrúhanú mrkvu, no pozor,aby sa nám nepripaľovalo, osolíme a okoreníme. Po 5 minútach zalejeme vodou, pridáme bobkový list a varíme asi 1 hodinu. Rozmiešame si kyslú smotanu s vodou aj s múkou a cez sitko prepasírujeme. Varíme asi 20 minút. Ak je mäsko uvarené, tak ho vyberieme spolu s bobkovým listom a prepasírujeme s mixérom. Mäsko nakrájame na plátky a omáčku dochutíme podľa potreby. Servírujeme s českými knedlíkmi, preloženou omáčkou a na vrch dáme citrón so šľahačkou a brusnicami.