Reklama

Česká sviečková na smotane

Hovädzia sviečková s ustricovou omáčkou
Reklama

Česká sviečková na smotane

  • Dĺžka prípravy (min): 50
  • Počet porcií: 4
  • Náročnosť: vysoká

Suroviny

Potrebujeme:

  • 500 g hovädzieho mäsa
  • 4-5 ks stredne veľkej mrkvy
  • 2 ks petržleny
  • 1 ks polovička zeleru
  • 3 ks bobkové listy
  • 1 ks čierne korenie
  • 1 ks nové korenie
  • 1 ks soľ
  • 1 ks tymian
  • 1 ks maslo";i:10;s:21:"1 ks polohrubá múka";i:11;s:19:"1 ks kyslá smotana";i:12;s:16:"1 ks šľahačka";i:13;s:12:"1 ks citrón";i:14;s:14:"1 ks brusnice.

Postup

Krok 1

V hrnci si speníme dve menšie cibule a orestujeme. Pridáme mäso v celku prudko opečieme z oboch strán, pridáme nahrubo nastrúhanú mrkvu, no pozor,aby sa nám nepripaľovalo, osolíme a okoreníme. Po 5 minútach zalejeme vodou, pridáme bobkový list a varíme asi 1 hodinu. Rozmiešame si kyslú smotanu s vodou aj s múkou a cez sitko prepasírujeme. Varíme asi 20 minút. Ak je mäsko uvarené, tak ho vyberieme spolu s bobkovým listom a prepasírujeme s mixérom. Mäsko nakrájame na plátky a omáčku dochutíme podľa potreby. Servírujeme s českými knedlíkmi, preloženou omáčkou a na vrch dáme citrón so šľahačkou a brusnicami.

Vyberáme pre vás niečo PLUS