Cestovinové rezance s hlivovou omáčkou
12. 9. 2011, 18:12

Reklama
Cestovinové rezance s hlivovou omáčkou
- Dĺžka prípravy (min): 40
- Počet porcií: 4
- Náročnosť: stredná
Suroviny
Potrebujeme:
- 250 g tenkých rezancov alebo špagiet
- 150 g šampiňónov
- 100 g hlivy ustricovej
- 200 ml smotany na šlahanie
- 125 ml vody
- 2 ks mrkvy
- 1 ks soľ
- 1 ks zelené korenie
- 1 ks petržlenová vňať
- 1 ks PL citrónovej šťavy";i:10;s:20:"1 ks čierne korenie";i:11;s:12:"1 ks bazalka";i:12;s:24:"1 ks múku na zahustenie
Postup
Krok 1
Huby očistíme. Šampiňóny prepolíme, hlivu nadrobno nasekáme a mrkvu nakrájame na malé kocky. V hrnci s osolenou vriacou vodou uvaríme cestoviny. Na panvici zohrejeme olej a huby podusíme. Potom ich vyberieme a na panvici podusíme mrkvu. Pridáme k nej 125 ml vody, smotanu, bazalku, prípadne zahustíme múkou a povaríme asi 1 min. Do omáčky pridáme huby, nadrobno posekanú petržlenovú vňať, korenie, zohrejeme a dochutíme citrónovou šťavou. Cestoviny odkvapkáme, uložíme na tanier, polejeme omáčkou, posypeme mrkvou a dozdobíme petržlenovou vňaťou.