Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Cestovinové rezance s hlivovou omáčkou

Cestoviny s maslovo-syrovo-špenátovou omáčkou
Reklama

Cestovinové rezance s hlivovou omáčkou

  • Dĺžka prípravy (min): 40
  • Počet porcií: 4
  • Náročnosť: stredná

Suroviny

Potrebujeme:

  • 250 g tenkých rezancov alebo špagiet
  • 150 g šampiňónov
  • 100 g hlivy ustricovej
  • 200 ml smotany na šlahanie
  • 125 ml vody
  • 2 ks mrkvy
  • 1 ks soľ
  • 1 ks zelené korenie
  • 1 ks petržlenová vňať
  • 1 ks PL citrónovej šťavy";i:10;s:20:"1 ks čierne korenie";i:11;s:12:"1 ks bazalka";i:12;s:24:"1 ks múku na zahustenie

Postup

Krok 1

Huby očistíme. Šampiňóny prepolíme, hlivu nadrobno nasekáme a mrkvu nakrájame na malé kocky. V hrnci s osolenou vriacou vodou uvaríme cestoviny. Na panvici zohrejeme olej a huby podusíme. Potom ich vyberieme a na panvici podusíme mrkvu. Pridáme k nej 125 ml vody, smotanu, bazalku, prípadne zahustíme múkou a povaríme asi 1 min. Do omáčky pridáme huby, nadrobno posekanú petržlenovú vňať, korenie, zohrejeme a dochutíme citrónovou šťavou. Cestoviny odkvapkáme, uložíme na tanier, polejeme omáčkou, posypeme mrkvou a dozdobíme petržlenovou vňaťou.

Vyberáme pre vás niečo PLUS