Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Cestoviny fettucciny s lososom a smotanou

Cestoviny fettucciny s lososom a smotanou
Reklama

Cestoviny fettucciny s lososom a smotanou

  • Dĺžka prípravy (min): 20
  • Počet porcií: 4
  • Náročnosť: stredná

Suroviny

Potrebujeme:

  • 400 g cestovíny fettuccine (dlhé široké rezance)
  • 300 g lososa (z konzervy alebo čerstvý)
  • 150 ml smotany
  • 1 ks strúčik cesnaku
  • 5 lyžíc extra panenského olivového oleja
  • 1 ks petržlenovú vňať
  • 1 ks soľ
  • 1 ks čierne korenie

Postup

Krok 1

Cestoviny uvaríme podľa návodu v osolenej vriacej vode, nepremývane ich, iba scedímee. Očistený strúčik cesnaku opečieme na olivovomoleji. Lososa narežeme na menšiekúsky a pridáme do oleja. Na slabom ohni ho asi 5 min. Necháme povariť. Potom pridáme smotanu, osolíme, okoreníme a necháme chvíľu povariť. Hotovéscedené cestoviny pridáme k omáčke a premiešame. Ozdobíme petržlenovou vňaťou.

Vyberáme pre vás niečo PLUS