Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Cestoviny s kuracím mäsom a jogurtom

Cestoviny s kuracím mäsom a jogurtom
Reklama

Cestoviny s kuracím mäsom a jogurtom

  • Dĺžka prípravy (min): 20
  • Počet porcií: 4
  • Náročnosť: stredná

Suroviny

Potrebujeme:

  • 400 g cestovín
  • 350 g kuracieho mäsa (prsia)
  • 1 ks vajce
  • 2 ks PL bieleho jogurtu
  • 1 ks soľ
  • 1 ks čierne korenie
  • 1 ks muškátový oriešok
  • 1 ks strúhanka
  • 1 ks Na omáčku:
  • 1 ks paradajkový pretlak";i:10;s:23:"1 ks smotana na varenie";i:11;s:9:"1 ks soľ

Postup

Krok 1

Uvaríme si cestoviny. Mäso pomelieme. K pomletému mäsu pridáme vajce, jogurt a strúhanku. Ochutíme soľou, korením a muškátovým orieškom a prípadne pridáme strúhanku, aby vznikla hustá masa. Z masy formujeme maličké guličky (priemer 2 cm), ktoré opražíme na oleji. Do výpeku dáme paradajkový pretlak, prehrejeme, pridáme smotanu, prípadne trochu poprášime múkou, ak to chceme mať hustejšie. Podľa chuti osolíme. Na tanier dáme cestoviny, polejeme omáčkou a servírujeme s mäsovými guličkami, môžeme dozdobiť kukuricou.

Vyberáme pre vás niečo PLUS