Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Cestoviny so zeleninovou omáčkou

Farfalle s lososom a zeleninkou
Reklama

Cestoviny so zeleninovou omáčkou

  • Dĺžka prípravy (min): 20
  • Počet porcií: 4
  • Náročnosť: stredná

Suroviny

Potrebujeme:

  • 400 g cestovín
  • 200 g brokolice
  • 200 g karfiolu
  • 200 g konzervovanej kukurice
  • 1 ks ¼ l zeleninového vývaru
  • 1 ks ¼ l mlieka
  • 1 ks PL polohrubej múky
  • 1 ks KL citrónovej šťavy
  • 1 ks maslo
  • 1 ks soľ";i:10;s:18:"1 ks biele korenie";i:11;s:33:"1 ks zväzok petržlenovej vňate";i:12;s:21:"1 ks nastrúhaný syr

Postup

Krok 1

Brokolicu a karfiol umyjeme, rozoberieme a dáme variť do osolenej vody na 10 minút. Po chvíli pridáme kukuricu. Cestoviny dáme variť do osolenej vody. V panvici na oleji zasmažíme múku, ktorú zalejeme vývarom, rozmiešame a necháme chvíľu variť. Pridáme zeleninu, ochutíme citrónovou šťavou, osolíme a okoreníme. Vňať nasekáme, niečo odložíme na ozdobu a pridáme do omáčky. Cestoviny scedíme, pridáme do omáčky a spolu premiešame nad plameňom. Pridáme mlieko a petržlenovú vňať. Podávame podľa chuti posypané petržlenovou vňaťou a syrom.

Vyberáme pre vás niečo PLUS