Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Cheesecake s malinami

Cheesecake s malinami
Reklama

Cheesecake s malinami

  • Dĺžka prípravy (min): 20
  • Počet porcií: 8
  • Náročnosť: nízka

Suroviny

Potrebujeme:

  • 1 ks KORPUS: 200 g maslových sušienok
  • 1 ks 50 g orechov
  • 1 ks 100 g masla
  • 1 ks PLNKA: 500 g jemného nízkotučného tvarohu
  • 1 ks 200 g smotanového
  • 1 ks 250 ml smotany na šľahanie
  • 4 ks plátky želatíny
  • 1 ks 150 g trstinového cukru
  • 1 ks 125 g malín
  • 1 ks ZDOBENIE: 250 g malín

Postup

Krok 1

Maslové sušienky nahrubšie rozmixujte, pridajte mleté orechy, rozpustené maslo a spracujte do sušienkovej hmoty. Dno tortovej formy s priemerom 22 – 24 cm vyložte papierom na pečenie a boky natrite maslom. Pripravenú hmotu roztlačte pomocou lyžice na dno a boky formy. Korpus dajte na 30 minút do chladničky a potom pečte pri teplote 170 °C asi 12 minút. Upečený korpus nechajte vychladnúť. Plátky želatíny namočte do studenej vody a nechajte napučať. 100 ml smotany na šľahanie mierne zohrejte. V teplej smotane rozpustite napučanú želatínu zbavenú prebytočnej vody. Vo zvyšnej smotane rozpustite cukor. Zmiešajte tvaroh so syrom, pridajte smotanu s rozpusteným cukrom, smotanu s rozpustenou želatínou a premiešajte. Nakoniec vmiešajte umyté a osušené maliny. Pripravenú masu nalejte na korpus a dajte na 4 hodiny do chladničky. Cheesecake pred podávaním ozdobte malinami.

Vyberáme pre vás niečo PLUS