Chrumkavá štrúdľa
4. 2. 2010, 15:53

Reklama
Chrumkavá štrúdľa
- Dĺžka prípravy (min): 50
- Počet porcií: 6
- Náročnosť: stredná
Suroviny
Potrebujeme:
- 1 ks Cesto: 30 dkg hladkej muky
- 1 ks nastrúhaná Cera
- 2 ks dcl vody
- 1 ks v ktorej je rozšľahané 1 vajcePlnka: nastrúhané jablká
- 1 ks vanilka
- 1 ks škorica
- 1 ks kakao
- 1 ks orechy
- 1 ks slnečnicové jadrá
- 1 ks cukor";i:10;s:21:"1 ks hrozienka v rume";i:11;s:15:"1 ks strúhanka";i:12;s:24:"1 ks žĺtok na potretie
Postup
Krok 1
Jablká postrúhame a prichystáme plnku. Múku, Ceru, vodu a vajce spracujeme na cesto, ktoré rozdelíme na 5 častí. Každú časť vyvaľkáme na obdĺžnik veľkosti plechu na pečenie. Stred posypeme strúhankou, cukrom, kakaom, jablkami, vanilkou, škoricou, orechmi a ingredienciami podľa chuti. Cesto preložíme z oboch strán, potrieme žĺtkom. Pečieme pri 200 stupňoch.