Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Chrumkavá štrúdľa

Vianočný pletenec - štrúdľa
Reklama

Chrumkavá štrúdľa

  • Dĺžka prípravy (min): 50
  • Počet porcií: 6
  • Náročnosť: stredná

Suroviny

Potrebujeme:

  • 1 ks Cesto: 30 dkg hladkej muky
  • 1 ks nastrúhaná Cera
  • 2 ks dcl vody
  • 1 ks v ktorej je rozšľahané 1 vajcePlnka: nastrúhané jablká
  • 1 ks vanilka
  • 1 ks škorica
  • 1 ks kakao
  • 1 ks orechy
  • 1 ks slnečnicové jadrá
  • 1 ks cukor";i:10;s:21:"1 ks hrozienka v rume";i:11;s:15:"1 ks strúhanka";i:12;s:24:"1 ks žĺtok na potretie

Postup

Krok 1

Jablká postrúhame a prichystáme plnku. Múku, Ceru, vodu a vajce spracujeme na cesto, ktoré rozdelíme na 5 častí. Každú časť vyvaľkáme na obdĺžnik veľkosti plechu na pečenie. Stred posypeme strúhankou, cukrom, kakaom, jablkami, vanilkou, škoricou, orechmi a ingredienciami podľa chuti. Cesto preložíme z oboch strán, potrieme žĺtkom. Pečieme pri 200 stupňoch.

Vyberáme pre vás niečo PLUS