- 15 min.
- 4 porcie
- Stredná
Potrebujete tieto suroviny:
Potrebujeme:
- 4 ksstredne veľké zemiaky
- 125 gmájovej bryndze
- 2 ksjarné cibuľky
- 2 hrstebaby špenátu
- 1 ksvajce
- trochu kspažítky
- 1 kssoľ, mleté čierne korenie
- 1 kschilli papričku
- 1 hrsťhrubej strúhanky
- 1 ksoriešok
- 1 ksmasla
- 1 ksolej
Postup
Zemiaky uvarte v šupke v jemne osolenej vode. Keď sú hotové nechajte ich vychladnúť, očistite a v miske roztlačte vidličkou. K zemiakom pridajte bryndzu, najemno nasekaný mladý špenát a nasekanú cibuľku. Trochu pažítky, chilli, jedno vajce a hrsť hrubej strúhanky. Osoľte a okoreňte. Všetko poriadne premiešajte. Masa by mala byť dostatočne tuhá, aby sa na panvici nerozpadala.
Tvarujte placky rovnakej veľkosti ako na burgre. Placky vyprážajte z každej strany asi 3 minúty na troche masla a oleja.
Na tanieri placky ozdobte maslom a pažítkou. Samozrejme môžete doplniť o zeleninový šalát a kyslú smotanu.