MENU
Vyhľadávanie:

Šťavnaté recepty Chutné bryndzové placky: Malá dobrota pre hladošov

  • 15 min.
  • 4 porcie
  • Stredná

Potrebujete tieto suroviny:

Potrebujeme:

  • ks
    stredne veľké zemiaky
  • 125 g
    májovej bryndze
  • ks
    jarné cibuľky
  • hrste
    baby špenátu
  • ks
    vajce
  • trochu ks
    pažítky
  • ks
    soľ, mleté čierne korenie
  • ks
    chilli papričku
  • hrsť
    hrubej strúhanky
  • ks
    oriešok
  • ks
    masla
  • ks
    olej

Postup

Zemiaky uvarte v šupke v jemne osolenej vode. Keď sú hotové nechajte ich vychladnúť, očistite a v miske roztlačte vidličkou. K zemiakom pridajte bryndzu, najemno nasekaný mladý špenát a nasekanú cibuľku. Trochu pažítky, chilli, jedno vajce a hrsť hrubej strúhanky. Osoľte a okoreňte. Všetko poriadne premiešajte. Masa by mala byť dostatočne tuhá, aby sa na panvici nerozpadala.

Tvarujte placky rovnakej veľkosti ako na burgre. Placky vyprážajte z každej strany asi 3 minúty na troche masla a oleja.

Na tanieri placky ozdobte maslom a pažítkou. Samozrejme môžete doplniť o zeleninový šalát a kyslú smotanu.
smudge

Video